VIDEO - Șase hectare semănate cu canabis, descoperite în Dâmboviţa. Plantele erau prelucrate în Prahova și Ilfov

VIDEO - Șase hectare semănate cu canabis, descoperite în Dâmboviţa. Plantele erau prelucrate în Prahova și Ilfov
Image
Ne vedem și pe Facebook!
Image
Rămâi conectat, cu Google News!

Sute de kilograme de canabis, o tonă de masă verde şi cantităţi impresionante de ulei şi seminţe de cânepă au fost găsite de procurorii DIICOT Dâmbovița, în urma unor percheziții derulate zilele trecute în județ, dar și în București, Prahova și Ilfov, într-un dosar de trafic de droguri.

Doi indivizi s-au apucat serios de agricultură, în Dâmbovița, și au ales o cultură bănoasă, dar nu tocmai legală. "În primăvara anului 2020, cei doi au înființat, pe raza județului Dâmbovița, o plantație de cânepă cu conținut ridicat de THC, pe o suprafață de aproximativ 6 hectare, în scopul procesării și extragerii uleiului de cânepă pentru folosirea terapeutică, nefiind destinat pieței de consum. În cursul lunii septembrie, plantația a ajuns la maturitate, astfel că s-a trecut la recoltarea acesteia, folosindu-se lucrători zilieri de pe raza localității în care a fost înființată cultura. Plantele rezultate au fost transportate în vederea prelucrării neautorizate în două locații de pe raza județelor Ilfov și Prahova", a anunțat DIICOT.

În cursul săptămânii trecute, procurorii DIICOT – Biroul Teritorial Dâmbovița și ofițeri de poliție judiciară din cadrul SCCO Dâmbovița au efectuat opt percheziții domiciliare în dosar, fiind vizate adrese din București, Dâmbovița, Ilfov și Prahova. "Au fost ridicate 250 de kilograme de plante susceptibile a fi canabis, 335 de sticluțe de ulei de cânepă, 123 de kilograme de semințe de cânepă, o tonă de masă verde, ce a fost sigilată corespunzător", detaliază, anchetatorii, dovezile descoperite în timpul descinderilor.

Unul dintre inculpații vizați a fost reținut pentru 24 de ore, iar vineri, pe numele său, Tribunalul Dâmbovița a dispus arestarea pentru o perioadă de 30 de zile.

Față de un al doilea inculpat a fost dispusă măsura controlului judiciar.

 

 

 

Image
Image