fbpx

Șeful Poliției Târgoviște și alți trei polițiști, cercetați pentru gestionarea defectuoasă a dispozitivului instituit la înmormântarea din Târgoviște unde oamenii legii au fost bătuți

Șeful Poliției Târgoviște și alți trei polițiști, cercetați pentru gestionarea defectuoasă a dispozitivului instituit la înmormântarea din Târgoviște unde oamenii legii au fost bătuți

Image
Image

Șeful Poliției Române, chestorul principal Benone-Marian Matei, a dispus declanșarea cercetării prealabile față de șeful Poliției Târgoviște și alți trei polițiști, pentru gestionarea defectuoasă a dispozitivului instituit la înmormântarea din Târgoviște unde oamenii legii au fost bătuți, a anunțat  Poliția Română. Polițiștii au deschis și alte două dosare penale pentru ultraj.

Comunicatul Poliției Române:

Având în vedere evenimentul, înregistrat la data de 12 iulie a.c., în Târgoviște, județul Dâmbovița, o echipă mixtă din cadrul I.G.P.R. și I.G.J.R. a evaluat modul de pregătire, organizare și conducere a misiunii.

Din cadrul I.G.P.R., la Târgoviște, s-au deplasat specialiști ai Direcției Control Intern și Direcției de Ordine Publică.

În urma analizei, au fost identificate aspecte privind o gestionare defectuoasă a dispozitiviului instituit, la nivelul Poliției Municipiului Târgoviște.

Având în vedere cele constatate, șeful Poliției Române, chestor principal Benone-Marian MATEI, a dispus declanșarea cercetării prealabile, față de șeful Poliției Municipiului Târgoviște, șeful Biroului de Ordine Publică și alți 2 polițiști, cu funcții de execuție.

De asemenea, în cauză a fost dispusă declanșarea unei cercetări administrative, cu referire la posibile pagube materiale cauzate de avarierea unei autospeciale și folosirea armamentului din dotare.

În subsidiar, au fost constituite 2 dosare penale, întocmite sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de ultraj, tulburarea ordinii și liniștii publice, respectiv purtare abuzivă, în care unitatea de parchet competentă desfășoară cercetări.

Totodată, în urma verificărilor efectuate de I.G.J.R., la I.J.J. Dâmbovița, au fost dispuse măsuri în sarcina comenzii unității, cu privire la respectarea întocmai a fluxului informațional și intensificarea cooperării cu celelalte structuri teritoriale, în scopul cunoașterii în dinamică a situației operative și a anticipării și prevenirii unor astfel de situații, pe viitor.

Urmăreşte pagina de Facebook „Telegrama” pentru ştiri şi analize de ultimă oră!  

Sursă foto antena3.ro.

Image

Publish modules to the "offcanvas" position.