fbpx

Șoferul unui microbuz școlar a fost depistat băut la volan, vineri dimineață

Șoferul unui microbuz școlar a fost depistat băut la volan, vineri dimineață

Image
Image

O acțiune rutieră axată pe verificarea legalității transportului școlar a dus la depistarea unui conducător auto care nu a avut nicio problemă în a se urca la volanul unui microbuz pentru elevi, după ce a consumat băuturi alcoolice.

 

Șoferul în cauză a fost depistat de polițiștii dâmbovițeni, pe DJ 710 A, în localitatea Valea Lungă. Bărbatul, în vârstă de 55 de ani, a fost testat cu aparatul etilotest care a indicat un rezultat de 0,35 mg/l alcool pur în aerul expirat. Conducătorul auto a fost sancționat contravențional cu amendă, în valoare de 2.900 de lei, conform O.U.G. 195/2002 privind circulația pe drumurile publice, iar permisul de conducere i-a fost reținut pentru 90 de zile.

Polițiștii din Dâmbovița au derulat, astăzi, o acțiune rutieră, pentru a verifica documentele şi avizele necesare efectuării transportului de elevi, deţinerea permisului de conducere valabil pentru tipul de vehicul, valabilitatea inspecţiei tehnice, precum şi a asigurării obligatorii de răspundere civilă.

De asemenea, polițiștii au vrut să se asigure că se respectă și destinația pentru care au fost repartizate aceste autovehicule, precum și legalitatea desfășurării acestui tip de transport cu autovehicule destinate transportului de persoane efectuat de diverși operatori de transport.

Urmăreşte pagina de Facebook „Telegrama” pentru ştiri şi analize de ultimă oră! 

 Sursa foto: IJP Dâmbovița

 

 

Image
Image

Publish modules to the "offcanvas" position.