Image

137 de proiecte din Dâmbovița au fost aprobate prin Programul Național de Investiții “Anghel Saligny”. LISTA COMPLETĂ

proiect dâmbovița anghel saligny
Image
Ne vedem și pe Facebook!
Image
Rămâi conectat, cu Google News!

Ministerul Dezvoltării a început să anunțe listele de proiecte aprobate prin Programul Național de Investiții “Anghel Saligny”, iar Dâmbovița a fost unul dintre primele județe care a primit vești în acest sens.

Ministerul Dezvoltării a finalizat, până acum, lista obiectivelor de investiții finanțate de Ministerul Dezvoltării prin Programul Național de Investiții ”Anghel Saligny” în sectoarele Capitalei și în 12 județe, inclusiv Dâmbovița: „Până la termenul de depunere a cererilor de finanțare, autoritățile au depus, la Ministerul Dezvoltării, cereri în valoare totală de 137 miliarde de lei. Conform criteriilor de selectare, în județul Dâmbovița, din totalul celor 161 de solicitări de finanțare depuse, în urma procedurii de alocare au fost propuse spre finanțare 137 de obiective de investiții, în valoare de 1,3 miliarde de lei, reprezentând aproximativ 74% din cuantumul tuturor solicitărilor din județ.”

Sumele vor fi direcționate către proiecte privind înființarea, extinderea, reabilitarea și modernizarea de drumuri, poduri, rețele de apă și apă uzată.

De departe cea mai mare sumă, 80 de milioane de lei, este cea direcționată către implementarea proiectului „Drum de legătură pentru creşterea accesibilităţii în zona urbană a Oraşului Găeşti”, depus de Consiliul Județean. Pentru acest drum, în urma studiului de prefezabilitate a fost identificat un traseu de aproape 4,5 kilometri lungime, prin Găești, Dragodana, Mogoșani ș Petrești. Drumul va avea o bandă pe sens, trei intersecții amenajate cu sensuri giratorii sau noduri rutiere, o intersecție amenajată cu sens giratoriu la intersecția cu DN7, o intersecție amenajată cu pasaj suprateran peste DJ401 A și C.F. București-Pitești-Craiova și o intersecție amenajată cu sens giratoriu la intersecția cu DN61. Diferența de 9 milioane de lei va fi obținută de CJ  din alte surse. Proiectul este în faza realizării studiului de fezabilitate, etapă aflată în licitație publică, în baza unui protocol încheiat cu CNAIR.

Alte 60 de milioane de lei, prin PNI, au fost alocate pentru reabilitarea și modernizarea DJ724 Malu cu FLori – Pucheni (6,7 km), reabilitarea DJ 712A Runcu – Râu Alb (2,1 km) și modernizarea DJ714 Bolboci – contur Lac Bolboci – Cheile Tătarului. În acest caz, CJ a și dat ordinul de începere a lucrărilor, pentru investiția care are asigurată o finanțare de 9.830.000 de lei, prin PNI. Proiectul, considerat vital pentru turismul montan dâmbovițean, implică turnarea de asfalt de un traseu de aproape 4,5 kilometri, la care se adaugă realizarea de rigole din beton, rigole carosabile, podețe și acostamente.

În ceea ce privește proiectele depuse de localități și aprobate la finanțare, prin Programul Național de Investiții “Anghel Saligny”, cea mai mare sumă, 43.000.000 de lei, este direcționată către extinderea rețelei de alimentare cu apă și canalizare în comuna Crevedia. Peste 40 de milioane de lei va primi Crevedia, de asemenea, pentru extinderea rețele de alimentare cu apă și canalizare, iar aproape 33 de milioane de lei, prin PNI, reprezintă finanțare pentru lucrări de înființare sistem de canalizare menajeră în comuna Bezdead.

Lista completă a proiectelor din Dâmbovița care primesc finanțare prin Programul Național de Investiții “Anghel Saligny”:

Urmăreşte pagina de Facebook „Telegrama” pentru ştiri şi analize de ultimă oră!

 

 

 

 

Image
Image