fbpx

180 de camere video vor supraveghea municipiul Târgoviște

180 de camere video vor supraveghea municipiul Târgoviște

Image
Image

Conducerea Primăriei Târgoviște a anunțat că, la jumătatea lunii ianuarie, a dat startul lucrărilor aferente proiectului  ”Sistem de monitorizare video în municipiul Târgoviște”.

Implementarea acestui proiect vine în completarea rețelei de monitorizare existente și va crește, de șase ori, numărul camerelor de supraveghere la nivelul municipiului. “Astfel, prin implementarea acestui proiect, cea mai mare parte din spațiul public din municipiul Târgoviște va beneficia de monitorizare video prin intermediul a 147 de camere, care se adaugă celor 33 de camere existente în acest moment.  Unitățile de învățământ, parcurile, locurile de joacă, parcările si alte zone publice aglomerate vor beneficia de supraveghere video permanentă. Noul sistem de monitorizare va permite și stocarea datelor o anumită perioadă și va fi utilizabil inclusiv pe timp de noapte”, a declarant primarul Cristian Stan.

De asemenea, sistemul are aplicații importante în ceea ce privește prevenirea infracționalității (siguranța persoanei, protecția bunurilor împotriva furturilor, distrugerilor sau a actelor de vandalism), circulația pe drumurile publice, disciplina în construcții, protecția mediului etc.

Proiectul ajunge să fie implementat la aproximativ patru ani de când conducerea administrației locale își anunța intenția de a extinde sistemul de monitorizare a zonelor publice din municipiu. Primele 33 de camere au fost puse în funcțiune în vara lui 2016 și încă de atunci se vorbea despre o extindere importantă, care ajunge să se concretizeze abia acum.

 

Image
Image

Publish modules to the "offcanvas" position.