3 percheziţii făcute azi de poliţiştii ploieşteni, la persoane bănuite că înşelau oamenii pe stradă prin metoda "pomana"

3 percheziţii făcute azi de poliţiştii ploieşteni, la persoane bănuite că înşelau oamenii pe stradă prin metoda "pomana"
Image
Ne vedem și pe Facebook!
Image
Rămâi conectat, cu Google News!

În această dimineață, polițiștii din cadrul Secției de Poliție nr. 2 Ploiești, cu sprijinul colegilor de la Inspectoratul Județean de Poliție Dâmbovița, au efectuat 3 percheziții în localitatea Răcari, la domiciliile unor persoane bănuite de comiterea unor infracțiuni de  înșelăciune, comise prin metoda "pomana".  Un  mandat de aducere a fost pus în executare, a anunţat Poliţia Prahova.

Poliţiştii spun că suspecţii ar fi înşelat oamenii pe stradă, timp de cel puţin un an, printr-o variantă a aşa-zisei metode pomana, care, aşa cum îi spune şi numele, creează senzaţia că autorul oferă un bun de valoare, când, în realitate, nu face altceva decât să vadă unde îşi ţine victima banii sau alte bunuri de valoare - în cazul de faţă bijuterii - şi să o deposedeze de ele.

Concret, din cercetări a rezultat faptul că, în perioada iulie 2019 - iunie 2020, persoanele în cauză ar fi abordat părțile vătămate, pe stradă, sub pretextul că ar vrea să le ofere bijuterii din aur în memoria unei persoane decedate. În schimb, acestea le-ar fi cerut victimelor să le dea bijuteriile personale, care ar fi fost împachetate într-un șervețel, ce urma să fie desfăcut doar după ce părțile vătămate ajungeau la domiciliu. Ulterior, acestea constatau că în șervețel se aflau doar alte hârtii și că bijuteriile primite de la persoanele bănuite erau fabricate din materiale neprețioase, se mai arată în comunicatul transmis marţi de Poliţia Prahova. Prejudiciul creat se ridică la valoarea de 29.000 de lei.

De la adresee vizate au fost ridicate mai multe bunuri, bani și bijuterii, susceptibile a proveni din activitatea infracțională. O persoană a fost condusă la sediul poliției pentru audieri. Activitatea a beneficiat de suportul de specialitate al Direcției Operațiuni Speciale din IGPR, iar la ea au participat și polițiști din cadrul Serviciului pentru Acțiuni Speciale Dâmbovița.

Image