41 de persoane infectate cu COVID-19, într-un cămin de bătrâni din Dâmbovița

41 de persoane infectate cu COVID-19, într-un cămin de bătrâni din Dâmbovița
Image
Ne vedem și pe Facebook!
Image
Rămâi conectat, cu Google News!

DSP Dâmboviţa a anunțat primele rezultate ale anchetei epidemiologice demarate pe 14 aprilie, în Centrul Rezidenţial de Persoane Vârstnice Răcari, după ce o angajată de aici a fost testată pozitiv pentru noul coronavirus.

"Au fost recoltate 71 de probe, 52 de la persoanele asistate şi 19 de la salariaţi. În urma rezultatelor primite de la Institutul Matei Balş, în cursul serii de 16.04.2020, a rezultat că 32 din persoanele asistate şi 9 salariaţi au fost depistaţi pozitiv COVID - 19 fără să prezinte simptomatologia specifică infecţiei respiratorii acute. Prefectul judeţului Dâmboviţa împreună cu directorul DSP Dâmboviţa s-au deplasat la centrul rezidenţial pentru a evalua situaţia şi a coordona echipele de intervenţie. S-a dispus ca toate persoanele confirmate pozitiv, aflate în centru, să fie evaluate de un medic specialist boli infecţioase, în prealabil internării, conform protocolului specific situaţiei, la secţia de boli infecţioase a Spitalului Judeţean Târgovişte, restul persoanelor cu rezultate negative rămânând în centru, în supraveghere clinică. Pentru o mai bună operativitate a fluxului de gardă s-a solicitat suplimentarea cu medici specialişti, la secţia de boli infecţioase, având în vedere numărul mare de pacienţi care urmau să ajungă", a transmis DSP Dâmbovița.

Vineri au fost testate alte 29 de persoane care deservesc centrul rezidenţial, aflate în autoizolare preventivă la domiciliu.

În privința unității respective, "s-a dispus comasarea activităţii într-un singur pavilion, în care s-a făcut dezinfecţie terminală, intensificarea măsurilor de curăţenie şi dezinfecţie, utilizarea echipamentului de protecţie personală pe toată perioada de activitate şi respectarea măsurii de autoizolare".

DSP precizează că ancheta epidemiologică este în derulare.

 

Sursa foto: adevarul.ro

Image
Image