fbpx

42 de milioane de lei pentru dotarea SJU Târgoviște, în contextul pandemiei

42 de milioane de lei pentru dotarea SJU Târgoviște, în contextul pandemiei

Image
Image

Spitalul Județean de Urgență Târgoviște (SJUT) a semnat, săptămâna trecută, contractul de finanțare pentru proiectul „Consolidarea capacității de gestionare a crizei sanitare COVID-19 în cadrul Spitalului Județean de Urgență Târgoviște”.

Proiectul, derulat prin Programul Operațional Infrastructură Mare (POIM) 2014 – 2020, permite SJU Târgoviște achiziționarea de echipamente și consumabile medicale, echipamente de protecție medicală și biocide, materiale de bază pentru gestionarea crizei Covid.

“Dată fiind importanța acestui proiect, în data de 2 februarie 2021, președintele Consiliului Județean Dâmbovița, Corneliu Ștefan, a convocat în ședință de îndată consilierii județeni, în cadrul căreia s-au aprobat bugetul și indicatorii tehnico-economici. Valoarea proiectului este de 42.635.555,14 lei (inclusiv TVA), suma finanțată fiind 100% nerambursabilă. Obiectivul general al proiectului este creșterea capacității de gestionare a crizei sanitare COVID-19 prin realizarea de investiții în infrastructura sanitară a Spitalului Județean de Urgență Târgoviște. Scopul acestor investiții este îmbunătățirea capacității de reacție la criza de sănătate publică produsă de răspândirea virusului SARS-CoV-2. (…) Patologia tratată și adresabilitatea, dar și contextul epidemiologic actual, caracterizat printr-o creștere constantă a numărului de infectări cu virusul SARS-CoV-2, susțin necesitatea / oportunitatea dotării Spitalului Județean de Urgență Târgoviște cu echipamente medicale, dispozitive de protecție medicală, consumabile medicale, respectiv biocide”, a anunțat Consiliul Județean Dâmbovița.

Materialele achiziționare vor fi utilizate pentru dezinfecția suprafețelor, a aerului și a obiectelor prezente în spital, diminuând riscul răspândirii virusului SARS-CoV-2; protecția personalului medical prin achiziția de echipamente de protecție corespunzătoare și în cantități suficiente; dotarea secțiilor / compartimentelor unde au acces pacienții cu patologie COVID-19 cu echipamentele necesare diagnosticării și tratării corespunzătoare acestora, asigurându-se astfel un contact cât mai redus al acestor pacienți cu alte persoane; protejarea sănătății populației care are nevoie de serviciile medicale ale Spitalului Județean de Urgență Târgoviște, au mai precizat autoritățile județene.

Durata de implementare a proiectului este de 6 luni de la data semnării contractului de finanțare.

 

Image

Publish modules to the "offcanvas" position.