7,2 milioane de lei de la Guvern, după viiturile din Bucegi

7,2 milioane de lei de la Guvern, după viiturile din Bucegi
Image
Ne vedem și pe Facebook!
Image
Rămâi conectat, cu Google News!

Săptămâna trecută a fost publicată, în Monitorul Oficial, hotărârea prin care Executivul a aprobat alocarea a 377.213.000 de lei din Fondul de intervenție la dispoziţia Guvernului, prevăzut în bugetul de stat pe anul 2021, pentru unităţi administrativ-teritoriale din 24 de județe, afectate de calamitățile naturale din luna iunie a acestui an. Proiectelor anunțate de autorităților din Dâmbovița le-a fost alocată suma de 7,2 milioane de lei.

Cea mai mare parte a sumei revine proiectelor de reparație propuse de Consiliul Județean Dâmbovița. Fonduri de 5,6 milioane de lei au fost alocate din Fondul de intervenție la dispoziţia Guvernului pentru punerea în siguranță a drumului județean DJ 714, pentru redarea traficului rutier în zonele Cheile Tătarului și Zănoaga, respectiv refacerea și punere în siguranță a podului peste râul Ialomița pe drumul local spre Cabana Horoabele, din comuna Moroeni.

Tot la Moroeni vor ajunge 1,2 milioane de lei, din aceeași sursă, pentru punerea în siguranță a drumului județean DJ 714, pentru redarea traficului rutier în zonele afectate de eroziuni ale malurilor, respectiv pentru proiectul privind refacerea și punerea în siguranță a DJ 714 - pod Vârtaleș și a unui podeț.

Zona montană a județului Dâmbovița a fost grav afectată de viiturile produse în această vară, pe fondul precipitațiilor abundente înregistrate în Bucegi. Calamitățile au distrus porțiuni importante de drum din zone de interes turistic, unele trasee fiind închise, în repetate rânduri, pentru că accesul pe acestea nu mai era sigur sau devenise de-a dreptul imposibil.

 

Sursa foto: Salvamont Salvaspeo Dâmbovița

 

 

 

 

 

Image