fbpx

71 de școli din Dâmbovița încep cursurile în scenariul 2, iar trei unități vor fi în scenariul 3. 2,4 milioane de măști pregătite în județ

71 de școli din Dâmbovița încep cursurile în scenariul 2, iar trei unități vor fi în scenariul 3. 2,4 milioane de măști pregătite în județ

Image
Image

Prefectura Dâmbovița a anunțat, vineri, că, potrivit ratei de incidență cumulată la 14 zile a cazurilor active în județul Dâmbovița, 78 unități școlare pot începe cursurile luni, 08.02.2021, în scenariul 1, 71 unități școlare  în scenariul 2, iar 3 unități școlare în scenariul 3, urmând ca scenariile să fie adaptate/modificate funcție de evoluția pandemiei de COVID-19. “În a doua parte a zilei va fi convocat Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Dâmbovița pentru a se hotărî asupra scenariului în care va funcționa fiecare unitate școlară de pe raza județului Dâmbovița, cu precizarea că prin unitate școlară se înțelege unitatea cu personaliate juridică, precum și structurile subordonate acesteia”, au precizat reprezentanții instituției.

Comunicatul transmis vineri, în jurul prânzului, de Prefectura Dâmbovița mai menționează că “s-a asigurat, în colaborare cu Inspectoratul Şcolar al Judeţului Dâmboviţa, necesarul de materiale pentru protecţia sanitară, respectiv dezinfectant, măşti, mănuşi pentru fiecare unitate școlară, astfel încât la nivelul județului Dâmbovița este evidențiat un stoc de 2,348 milioane măști de protecție și 66.273 litri dezinfectant din care 8.081 litri – dezinfectant de mâini și 22.205 litri - dezinfectant pentru suprafețe și 35.987 litri - dezinfectant pentru pardoseală”.

Scenariul 1 presupune participarea la cursuri a tuturor elevilor, în scenariul 2 vin la cursuri doar preșcolarii, elevii claselor primare și terminale, iar în scenariul 3 la cursurile fizice participă doar preșcolarii și elevii din clasele primare, iar ceilalți vor face ore on-line.

Trecerea de la scenariul 1 la scenariul 2 se face la o incidență de 1 la mia de locuitori, iar de la scenariul 2 la 3 la 3 cazuri active la mia de locuitori.

Image

Publish modules to the "offcanvas" position.