90.000 de lei din bugetul CJ Dâmbovița, pentru filme de prezentare a județului

moroeni pestera padina
Image
Ne vedem și pe Facebook!
Image
Rămâi conectat, cu Google News!

În cea mai recentă ședință ordinară, Consiliul Județean Dâmbovița a aprobat proiectul de hotărâre care anunță demersuri pentru achiziționarea unor filme de prezentare a județului.

 

Consilierii județeni au aprobat, așadar, nota de fundamentare pentru includerea în lista de dotări achiziționarea filmelor de prezentare și promovare a potențialului cultural și turistic al județului Dâmbovița. Potrivit documentului, este vorba despre „Drumul Brâncoveanului” și „Peștera – Padina – stațiune de interes național”.

“În vederea realizării acestor două filme de prezentare, amintim faptul că o mare oportunitate de investiții este dată de un potențial ridicat de dezvoltare a turismului în zona montană, situată în partea de nord a județului Dâmbovița.

Drumul Brâncoveanului reprezenta, în evul mediu, cea mai importantă cale de acces către vechea capitală de la Târgoviște. Dacă marele voievod Constantin Brâncoveanu l-a străbătut de sute de ori în cei 25 de ani de domnie, se cuvine azi să-l redescoperim, să-l promovăm și să-l facem cunoscut tuturor turiștilor. Străbătea județul, trecea prin Potlogi, Băleni, Văcărești, ajungea la Târgoviște, de unde domnitorul mergea la conacul de la Doicești, ori poate trecea prin Cobia, în drum spre viile de la Ștefănești, sau mai departe spre ținuturile natale de la Brâncoveni.

În luna martie a acestui an, la propunerea președintelui Consiliului Județean Dâmbovița (CJD), Corneliu Ștefan, trei rute cultural-turistice dezvoltate pe plan național au fost recunoscute, urmare a analizei efectuate de specialiștii Serviciului Relații Internaționale și Afaceri Europene în domeniul Turismului din cadrul Ministerului Economiei, Antreprenoriatului și Turismului, respectiv: «Din inima Bucureștiului spre munții Bucegi», «Curți domnești și boierești muntenești» și «Drumul Brâncoveanului de la București la Sâmbăta de Sus și Făgăraș»”, explică nota de fundamentare care a însoțit proiectul.

Valoarea estimată a celor două filme de prezentare este de 90.000 lei (inclusiv TVA).

 

Image