fbpx

A început construcția celui mai mare parc amenajat în Târgoviște, în ultimii 50 de ani

A început construcția celui mai mare parc amenajat în Târgoviște, în ultimii 50 de ani

Image
Image

Primarul municipiului Târgoviște, Cristian Stan, a anunțat, săptămâna trecută, că încep lucrările pentru transformarea zonei din apropierea Complexului Turistic de Natație într-un parc uriaș.

Edilul spune că, la finalizarea lucrărilor, târgoviștenii se vor putea bucura de cel mai mare parc amenajat în municipiu, în ultimii 50 de ani.

“În cadrul investiției cu titlul «Reconversia si refuncționalizarea terenului din vecinătatea Complexului Turistic de Natație Târgoviște prin crearea de facilități pentru recreere», pe o suprafață de aproximativ 50.000 de mp, va fi implementat un proiect care presupune amenajarea unui spațiu verde generos, incluzând zeci de specii de arbori ornamentali, arbuști rășinoși, foioși, plante florale, dar și construirea unui loc de joacă, a unei fântâni arteziene, a unei scene cu gradene, a unui foișor sau amenajarea unor piste pentru biciclete. În plus, parcul va fi dotat si cu o zonă de fitness cu elemente de tip bare de tracțiune sau cu mobilier urban inteligent cu Wi-Fi, va fi supravegheat video, iar tot spațiul verde va beneficia de sistem automat de irigații. Totodată, va fi construit și un minipoligon destinat celor mici. Aici copiii se vor putea plimba cu mașinuțele sau bicicletele într-un mediu care imită străzile orașului și vor învăța semnele de circulație”, a precizat Cristian Stan.

Valoarea totală a investiției este de 11.664.120,71 lei, iar finanțarea este asigurată din fonduri europene, prin Programul Operațional Regional 2014-2020, Axa 4, Prioritatea de Investiții 4.2.

În același timp, autoritățile din Târgoviște se pregătesc de inaugurarea unui alt spațiu de recreere nou amenajat. Proiectul noului parc de la fosta UM Gară, din vecinătatea ”Dâmbovița Mall”, se apropie de finalizare. „O zonă până acum complet inutilizabilă este transformată, cu ajutorul banilor europeni, într-un spațiu generos, cu multiple posibilități de relaxare! Peste 14.000 mp de spațiu verde, aproximativ 500 de arbori si arbuști din specii rășinoase și foioase, sistemul automat de irigații, iluminatul ambiental modern, piațeta și fântâna arteziană, locul de joacă și de fitness, biblioteca în aer liber, aleile pietonale si pistele pentru biciclete reprezintă numai câteva dintre reperele unei investiții publice care completează o zonă în plină dezvoltare ce cuprinde deja Dâmbovița Mall, drum pe 4 benzi, rețea de iluminat public sau rețea de canalizare”, a explicat edilul.

 

Image

Publish modules to the "offcanvas" position.