fbpx

Alertă în Bucegi, după ce ATV-ul unor turiști dispăruți de vineri seară a fost găsit într-o râpă

Alertă în Bucegi, după ce ATV-ul unor turiști dispăruți de vineri seară a fost găsit într-o râpă

Image
Image

Salvamontiștii dâmbovițeni au avut, sâmbătă, două intervenții solicitante în Bucegi. Din fericire, niciunul dintre cazuri nu s-a soldat cu rănirea gravă a vreunei persoane.

 

Sâmbătă, în prima parte a zilei, salvatorii montani din cadrul Serviciului Salvaspeo Dâmboviţa au fost solicitaţi să intervină în prima parte a acestei zile pentru căutarea şi salvarea a două persoane dispărute. Acestea au mers cu ATV-ul în zona Raţei, versantul SE al munţilor Leaota.

“După un apel preluat de la numărul de urgenţă 112, o echipă din cadrul Salvamont Dâmboviţa de la Baza Peştera s-a deplasat în zona mai sus menţionată alături de reprezentaţi ai ISU Dâmboviţa, Poliţie, Jandarmerie fiind implicat şi un elicopter din cadrul IGAV.

Cele două persoane au plecat cu ATV-ul noaptea în jurul orei 23:00 şi nu s-au întors la Cantonul Raţei, dispariţia lor fiind anunţată de către un prieten la ora 7:52.

Căutările au început odată cu apelul de urgenţă, în zona muntelui Cufuritu, iar în jurul orei 11:10 a fost reperat ATV-ul într-o prăpastie fără a găsi cele două persoane.

Persoanele au fost reperate şi găsite pe Valea Raciului aproape de comuna Runcu, fără afecţiuni medicale în jurul orei 14:40 şi transportate la sediul Poliţie din oraşul Fieni”, au povestit salvamontiștii.

Turistă cu fractură, la Cascada Doamnelor

Tot sâmbătă, în jurul orei 14.00, salvatorii montani au fost solicitați din nou, prin 112, să intervină în zona Cascadei Doamnelor. “Altă echipă mixtă formată din salvatori montani de la Baza Peştera şi jandarmi montani s-a deplasat la locul mai sus menţionat, ajungând în aproximativ 25 de minute şi găsind victima ce prezenta o fractură la nivelul membrului superior stâng. Fiind vorba despre un şoc traumatic, stabilizarea victimei a durat aproximativ 45 de minute administrându-i-se substanţe pe cale IV şi i s-a imobilizat membrul afectat cu ajutorul atelelor. S-a recurs la transportul acesteia cu ajutorul tărgii UT2000 până la SSV-ul din dotarea Jandarmeriei Montane, de unde a fost transportată până la Baza Salvamont Peştera”, a mai precizat sursa citată.

Victima era echipată corespunzător, au constatat salvatorii. Aceștia au anunțat că femeia rănită a refuzat solicitarea ambulantei, alegând să meargă personal la o unitate spitalicească din Bucureşti.

 

Sursa foto: Salvamont Dâmbovița

 

Image

Publish modules to the "offcanvas" position.