fbpx

Alertă în Dâmbovița! Creștere cu aproximativ 60% a cazurilor active de Covid, în numai o săptămână

Alertă în Dâmbovița! Creștere cu aproximativ 60% a cazurilor active de Covid, în numai o săptămână

Image
Image

Prefectura Dâmbovița a transmis un apel către locuitorii județului, îndemnând la respectarea măsurilor privind prevenirea răspândirii SARS-CoV-2, după ce s-a constatat, în doar câteva zile, o creștere alarmantă a numărului de cazuri noi.

“Dinamica principalilor indicatori ai pandemiei de COVID-19 ne relevă creșteri semnificative și în județul Dâmbovița. Ultima săptămână a înregistrat o creștere cu 63% a cazurilor pozitive depistate în județul nostru, de la 266 cazuri la 421 cazuri, iar indicele de referință a crescut de la 0,89/1.000 de locuitori, la aproape 1,5/1.000 de locuitori”, au subliniat reprezentanții Prefecturii.

Prefectul județului le-a cerut reprezentanților instituțiilor cu atribuții în aplicarea și monitorizarea respectării măsurilor de securitate sanitară intensificarea acțiunilor de control pe linia prevenției.

„Astăzi două localități sunt în carantină, Pucheni și Lucieni, însă în ritmul actual de infectare, cu siguranță și pentru alte localități va fi dispusă măsura carantinei zonale. Nu carantinarea unei localități este scopul autorităților! După o perioadă semnificativă de acalmie, nimeni nu dorește să ne întoarcem la cifrele lunii noiembrie 2020 când, în ultima parte a lunii, înregistram 1.224 de cazuri noi pe săptămână.  În aceste momente cruciale trebuie să dăm dovadă de solidaritate socială și de o cooperare instituțională exemplară, de o participare activă a administrațiilor locale care au fost și trebuie să rămână implicate la capacitate maximă”, se mai arată în mesajul Prefecturii.

În județ se fac eforturi pentru vaccinarea unui număr cât mai mare de persoane, însă disponibilitatea dozelor nu a permis deschiderea tuturor centrelor de vaccinare amenajate pentru derularea campaniei de imunizare a populației. “Astăzi, la un an de la debutul pandemiei, nimeni nu trebuie să dea semne de oboseală! Trebuie să dăm o șansă vaccinării! Vaccinarea populației a început, dar ritmul de vaccinare este dictat de disponibilul dozelor, adevărat, mai mic decât solicitările populației. Sperăm ca într-un interval de timp cât mai scurt, numărul dozelor alocate României să ajungă în țară, ritmul de vaccinare să crească, iar noi, în județul Dâmbovița, să putem activa cu toate cele 20 de centre de vaccinare pregătite, astăzi funcționând doar cu 5 centre în unitățile spitalicești și 6 centre comunitare (două în Târgoviște și câte unul în Răcari, Aninoasa, Cornești, Corbii Mari). Până la imunizarea unui procent cât mai mare al populației, singura armă de luptă împotriva pandemiei rămâne respectarea măsurilor dispuse până în prezent. Distanțarea fizică, igiena corectă a mâinilor, purtarea măștii în afara domiciliului rămân acțiuni eficiente și la îndemâna noastră pentru a depăși cu bine  acest al treilea val”, au mai transmis reprezentanții Prefecturii.

 

Image

Publish modules to the "offcanvas" position.