fbpx

Amenzi record date de Direcția Sanitar-Veterinară, în Dâmbovița, în luna noiembrie

Image
Image

Autoritatea Națională Sanitar-Veterinară a dat publicității un bilanț al acțiunilor de control și sancțiunilor aplicate în luna septembrie, în sectorul produselor de origine nonanimală, un document în care județul Dâmbovița ocupă un nedorit loc fruntaș, după ce, aici, amenzile au totalizat aproape 140.000 de lei!

Controalele derulate de inspectorii sanitar-veterinari au vizat activități derulate în domenii fabricarea produselor de morărit, a pâinii şi produselor de patiserie, a altor produse alimentare, a băuturilor răcoritoare şi alcoolice precum şi unităţi de depozitare – alimentare, seminţe, legume fructe.

"Controalele au vizat aspecte privind calitatea spaţiilor în care produsele alimentare sunt manipulate, prelucrate precum şi cele de depozitare a materiilor prime şi produselor finite, controlul dăunătorilor, evidenţa documentelor şi a informaţiilor privind sistemul HACCP, condiţiile de igienă şi de funcţionare a unităţii", au informat reprezentanții ANSVSA.

De asemenea în cadrul controalelor în unităţile din industria agroalimentară s-au prelevat probe conform procedurilor şi Programului de supraveghere şi control, urmărindu-se prezenţa şi încadrarea în valorile maxime admise a pesticidelor, contaminanţilor, aditivilor şi substanţelor interzise precum şi teste de sanitaţie necesare analizei gradului de igienă, probe transmise spre analiză laboratoarelor arondate, a mai precizat conducerea ANSVSA.

Aceștia au subliniat că, în total, luna trecută au fost date, în domeniul amintit, 99 de amenzi, în cuantum de 531.600 de lei. Iar mai bine de un sfert din valoarea totală reprezintă sancțiunile aplicate în județul Dâmbovița: 139.400 de lei. Neregulile depistate au însemnat depozitare necorespunzătoare a produselor alimentare, neîntreţinerea din punct de vedere igienic a spaţiilor de lucru, lipsă trasabilitate produse alimentare, manipulare necorespunzătoare a produselor alimentare, funcţionare fără înregistrare sanitară veterinară şi pentru siguranţa alimentelor.

 

Image
Image

Publish modules to the "offcanvas" position.