Aproape 1.000 de monede, vechi de peste 400 de ani, au fost descoperite la Săbiești

Image
Ne vedem și pe Facebook!
Image
Rămâi conectat, cu Google News!

Câțiva bărbați au descoperit, la Săbiești, zilele acestea, 980 de monede, datând din anii 1500 - 1600. Acestea au fost preluate de Direcția Județeană pentru Culture, Culte și Patrimoniu Cultural Dâmbovița.

De față, la predarea monedelor, au fost și polițiști, dar și arheologi din cadrul Complexului Muzeal Curtea Domnească din Târgoviște.

"În această dimineaţă, poliţiştii din cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale, însoţiţi de un criminalist şi de 2 arheologi de la Complexul Muzeal Curtea Domnească din Târgovişte, au acordat sprijin reprezentanţilor Direcţiei Judeţene pentru Cultură, Culte şi Patrimoniu Cultural Dâmboviţa pentru a intra în posesia a peste 980 de monede, descoperite de un bărbat din Bucureşti, împreună cu mai multe persoane, în urma unor activităţi de detecţie şi săpare a solului pe raza localităţii Săbiești.

Din primele verificări se pare că monedele datează din perioada 1500-1600 d. Ch şi ar fi de origine spaniolă, românească, poloneză şi turcă.

Persoanele în cauză sunt deţinătoare legale de detectoare de metale.

În ceea ce priveşte locul unde au fost găsite aceste monede metalice, până în prezent, s-a stabilit că acesta nu face parte din categoria siturilor arheologice."

 

Sursa foto: IJP Dâmbovița

 

 

Image