Aproape 150 de dâmbovițeni sunt cercetați pentru că ar fi încasat ilegal ajutoare, în perioada pandemiei

Aproape 150 de dâmbovițeni sunt cercetați pentru că ar fi încasat ilegal ajutoare, în perioada pandemiei
Image
Ne vedem și pe Facebook!
Image
Rămâi conectat, cu Google News!

Percheziții de amploare au avut loc în Dâmbovița, săptămâna trecută, într-un dosar de înșelăciune, fals și fals în declarații.

Acțiunea a fost derulată de polițiștii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Dâmbovița, ca urmare a activităților de cercetare penală efectuate în cadrul unui dosar penal întocmit sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de înșelăciune, fals și fals în declarații. 149 de mandate de aducere au fost puse în aplicare, toți cei vizați fiind dâmbovițeni.

“Din cercetări a reieșit că, în perioada noiembrie 2020 - ianuarie 2021, persoanele bănuite ar fi declarat în fals că, în contextul epidemiologic actual generat de răspândirea virusului SARS-CoV-2, activitatea artistică le-ar fi fost afectată și ar fi folosit documente falsificate pentru a solicita și primi indemnizații din partea Agenției de Plăți și Inspecție Socială.

Prejudiciul cauzat este estimat la 1.600.000 de lei”, a informat IJP Dâmbovița.

Potrivit unor surse, majoritatea celor vizați ar fi lăutari care ar fi pretins, în mod fals, că activitatea le-a fost afectată de restricțiile impuse în perioada pandemiei. Cei vizați ar fi recurs la documente false pentru a demonstra că merită să primească sprijin financiar.

Polițiștii, sub coordonarea procurorului de caz, continuă cercetările, pentru documentarea întregii activități infracționale.

 

 

Image