fbpx

Aproape 2.500 de furturi raportate în județul Dâmbovița, în perioada ianuarie - noiembrie

Image
Image

Nu mai puțin de 2.463 de cazuri de furt au fost raportate în Dâmbovița, în primele 11 luni ale anului. Cifra a fost prezentată de Inspectoratul Județean de Poliție, în contextul campaniei naționale "Hoții îți invadează intimitatea".

Informațiile furnizate de IJP Dâmbovița arată că, în județ, un nou caz de furt este raportat la fiecare 3-4 ore, dacă ar fi să facem o medie. În intervalul ianuarie - noiembrie au fost sesizate 2.463 de astfel de infracțiuni, din care 385 au fost furturi din locuințe, 134 din autovehicule, iar 123 au fost furturi de animale sau păsări.

În această perioadă, la nivelul județului Dâmbovița, structura de prevenire a criminalității și partenerii săi desfășoară numeroase activități circumscrise campaniei amintite, derulate la nivel național de Inspectoratul General al Poliției Române, având ca scop scop conştientizarea cu privire la rolul şi importanţa măsurilor preventive în protejarea bunurilor din locuinţe. Pentru a-i convinge pe oameni să fie mai receptivi la recomandările agenților de poliție, responsabilii din IGPR au gândit o strategie care, practic, pune potențialele victime în rolul de martori la furturi din locuințe, pentru o mai bună înțelegere a fenomenului. "Noutatea campaniei din acest an, derulată în parteneriat cu Feroneria Prod, constă în utilizarea unei tehnologii de ultimă generaţie, de interes pentru majoritatea categoriilor de beneficiari, care îi expune pe aceştia unei experienţe virtuale ce are corespondent în realitate. Astfel, cetăţenii se pot transpune în martori la un furt din locuinţă, având ocazia să înţeleagă modul de acţiune al infractorilor. Aceste interacţiuni vor fi completate de discuţii cu polițiştii specializaţi în prevenirea criminalităţii, care vor transmite recomandări adecvate pentru contracararea activităţii hoţilor", informează IJP Dâmbovița.

Sfaturile clasice nu sunt, nici ele, de ignorat, chiar dacă metodele infractorilor au evoluat. Astfel, polițiștii recomandă să țineți ușa încuiată chiar dacă sunteți în casă, să montați o încuietoare de calitate și un chiar sistem de alarmă, să evitați transmiterea de informații personale prin intermediul postărilor pe rețelele de socializare, să evitați depozitarea bunurilor de valoarea în curtea locuinței, să asigurați inclusiv anexele gospodărești și să evitați să permiteți accesul în locuință a unor persoane necunoscute, indiferent de motivul invocat de acestea.

 

 

Image
Image

Publish modules to the "offcanvas" position.