Aproape 25.000.000 de lei, pentru cheltuieli de funcționare, împărțiți localităților din Dâmbovița

fonduri dâmbovița
Image
Ne vedem și pe Facebook!
Image
Rămâi conectat, cu Google News!

88 de localități din Dâmbovița, adică toate cu excepția comunei Petrești, au primit de la Guvern bani din Fondul de rezervă bugetară, pentru cheltuielile de funcționare.

 

Sumele alocate de Executiv localităților dâmbovițene ajung la un total de 24.800 de lei.

“Fondurile au fost alocate la solicitarea autorităților locale, prin Instituțiile Prefecților și Consiliile Județene din fiecare județ, pentru asigurarea cheltuielilor de funcționare și dezvoltare ale autorităților administrației publice locale, cheltuieli care necesită a fi efectuate până la sfârșitul anului 2022.

Prin proiectele de hotărâre transmise s-au solicitat sume pentru unitățile administrativ-teritoriale pentru care nu a fost posibilă, din bugetele proprii, finanțarea pentru unele categorii de cheltuieli de strictă necesitate precum cheltuieli de funcţionare (salarii, iluminat public, salubritate etc.), sentințe, cofinanțarea proiectelor, asigurarea cu energie termică a instituțiilor publice, corecții financiare, cheltuieli de capital, cât şi alte cheltuieli neprevăzute”, a informat Ministerul Dezvoltării.

În Dâmbovița, fiecare dintre cele 88 de localități a primit între 50.000 și 400.000 de lei. Singura excepție este Târgoviște, pentru care au fost alocate fonduri de 7 milioane de lei.

Cum au fost repartizate fondurile pentru localitățile din Dâmbovița

 

Urmăreşte pagina de Facebook „Telegrama” pentru ştiri şi analize de ultimă oră!

Sursa foto: Daniel Cristian Stan

 

 

 

 

Image