fbpx

Aproape 8 milioane de lei pentru spațiile verzi din orașul Titu

Aproape 8 milioane de lei pentru spațiile verzi din orașul Titu

Primăria Titu a demarat, în luna august, lucrările la proiectul “Reabilitare şi extindere spaţii verzi în oraş Titu”, o investiție care beneficiază de finanțare europeană prin POR 2014 – 2020.

 

Valoarea totală a proiectului este de 7.819.388,76 lei, din care 6.638.648,40 lei reprezintă finanţare nerambursabilă din Fondul European de Dezvoltare Regională şi 1.015.322,69 lei finanţare nerambursabilă din bugetul național, a anunțat administrația locală.

Proiectul își propune reconversia şi refuncționalizarea unui teren neutilizat în scopul creşterii suprafeţelor de spaţii verzi şi dezvoltării facilităţilor de agrement şi petrecere a timpului liber. “În vederea atingerii acestui obiectiv, în cadrul proiectului, având o durată de implementare de 21 de luni, este propusă amenajarea unui parc cu o suprafaţă totală de 30.235 mp, din care suprafaţa gazonată va fi de 26 280,49mp, cea plantată de 1.089 mp, iar suprafaţa construită va însuma 2 865,51 mp”, au precizat reprezentanții administrației locale.

Lucrările vor include realizarea unui zone de promenadă cu gradene înierbate şi plantate cu arbori, capabil să găzduiască evenimente cultural sportive diverse; amenajarea de zone recreere şi joacă; realizarea de lucrări de amenajare peisagistică; execuţia de alei pietonale, sisteme de iluminat, monitorizare video şi WiFi; amenajarea unui foişor cu acces liber pentru vizitatorii parcului; amplasarea de mobilier urban.

Prin intermediul acestui proiect, autoritățile locale vor să transforme aproximativ 30.000 mp de teren degradat, neutilizat, în spații verzi.

 

 

Image
Image
Image

Publish modules to the "offcanvas" position.