fbpx

Aproape 8 milioane de lei pentru spațiile verzi din orașul Titu

Aproape 8 milioane de lei pentru spațiile verzi din orașul Titu

Image
Image

Primăria Titu a demarat, în luna august, lucrările la proiectul “Reabilitare şi extindere spaţii verzi în oraş Titu”, o investiție care beneficiază de finanțare europeană prin POR 2014 – 2020.

 

Valoarea totală a proiectului este de 7.819.388,76 lei, din care 6.638.648,40 lei reprezintă finanţare nerambursabilă din Fondul European de Dezvoltare Regională şi 1.015.322,69 lei finanţare nerambursabilă din bugetul național, a anunțat administrația locală.

Proiectul își propune reconversia şi refuncționalizarea unui teren neutilizat în scopul creşterii suprafeţelor de spaţii verzi şi dezvoltării facilităţilor de agrement şi petrecere a timpului liber. “În vederea atingerii acestui obiectiv, în cadrul proiectului, având o durată de implementare de 21 de luni, este propusă amenajarea unui parc cu o suprafaţă totală de 30.235 mp, din care suprafaţa gazonată va fi de 26 280,49mp, cea plantată de 1.089 mp, iar suprafaţa construită va însuma 2 865,51 mp”, au precizat reprezentanții administrației locale.

Lucrările vor include realizarea unui zone de promenadă cu gradene înierbate şi plantate cu arbori, capabil să găzduiască evenimente cultural sportive diverse; amenajarea de zone recreere şi joacă; realizarea de lucrări de amenajare peisagistică; execuţia de alei pietonale, sisteme de iluminat, monitorizare video şi WiFi; amenajarea unui foişor cu acces liber pentru vizitatorii parcului; amplasarea de mobilier urban.

Prin intermediul acestui proiect, autoritățile locale vor să transforme aproximativ 30.000 mp de teren degradat, neutilizat, în spații verzi.

 

 

Image

Publish modules to the "offcanvas" position.