Arest la domiciliu pentru șoferul care a accidentat mortal o fată de 13 ani, din Târgoviște. Tânărul este cercetat pentru ucidere din culpă

Târgoviște accident  mortal
Image
Ne vedem și pe Facebook!
Image
Rămâi conectat, cu Google News!

Continuă ancheta în cazul accidentului mortal produs pe 7 iulie, în Târgoviște, și soldat cu decesul unei fete de 13 ani. Șoferul a fost reținut în cursul zilei de joi, iar vineri a fost plasat în arest la domiciliu, pentru 30 de zile. El este cercetat pentru ucidere din culpă în cadrul unui dosar instrumentat de procurorii Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Ploiești.

“Șoferul implicat în accidentul rutier mortal din data de 7 iulie 2022 a fost reținut, ca urmare a ordonanței dispuse de către procurorul de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Ploiești, acesta fiind cercetat pentru săvârșirea infracțiunii de ucidere din culpă”, a anunțat IJP Dâmbovița. Vineri, Judecătoria Târgoviște a respins solicitarea procurorilor și a decis ca tânărul de 22 de ani, anchetat pentru ucidere din culpă, să fie plasat în arest la domiciliu, pentru 30 de zile. Hotărârea nu este definitivă.

Din informațiile apărute până acum în spațiul public, tragicul eveniment ar fi avut loc pe o trecere de pietoni. Toate detaliile vor fi stabilite, însă, de anchetă. Cert este că nenorocirea a fost urmată de un imens scandal, izbucnit chiar la înmormântarea fetei ucise. Rudele copilei au agresat mai mulți polițiști, fiindcă autoritățile nu au lăsat convoiul să treacă pe strada pe care locuiește șoferul implicat în accident.

În urma incidentului de la înmormântare, au fost declanșate noi anchete, una dintre ele vizându-l inclusiv pe șeful Poliției Târgoviște.

“Având în vedere evenimentul, înregistrat la data de 12 iulie a.c., în Târgoviște, județul Dâmbovița, o echipă mixtă din cadrul I.G.P.R. și I.G.J.R. a evaluat modul de pregătire, organizare și conducere a misiunii.

Din cadrul I.G.P.R., la Târgoviște, s-au deplasat specialiști ai Direcției Control Intern și Direcției de Ordine Publică.

În urma analizei, au fost identificate aspecte privind o gestionare defectuoasă a dispozitivului instituit, la nivelul Poliției Municipiului Târgoviște.

Având în vedere cele constatate, șeful Poliției Române, chestor principal Benone-Marian MATEI, a dispus declanșarea cercetării prealabile, față de șeful Poliției Municipiului Târgoviște, șeful Biroului de Ordine Publică și alți 2 polițiști, cu funcții de execuție.

De asemenea, în cauză a fost dispusă declanșarea unei cercetări administrative, cu referire la posibile pagube materiale cauzate de avarierea unei autospeciale și folosirea armamentului din dotare.

În subsidiar, au fost constituite 2 dosare penale, întocmite sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de ultraj, tulburarea ordinii și liniștii publice, respectiv purtare abuzivă, în care unitatea de parchet competentă desfășoară cercetări.

Totodată, în urma verificărilor efectuate de I.G.J.R., la I.J.J. Dâmbovița, au fost dispuse măsuri în sarcina comenzii unității, cu privire la respectarea întocmai a fluxului informațional și intensificarea cooperării cu celelalte structuri teritoriale, în scopul cunoașterii în dinamică a situației operative și a anticipării și prevenirii unor astfel de situații, pe viitor”, a informat Inspectoratul General al Poliției Române.

Urmăreşte pagina de Facebook „Telegrama” pentru ştiri şi analize de ultimă oră!

 

Image