fbpx

Arest la domiciliu pentru bărbatul care ar fi ascuns arma și grenada folosite la amenințarea șefului IJP Dâmbovița

Arest la domiciliu pentru bărbatul care ar fi ascuns arma și grenada folosite la amenințarea șefului IJP Dâmbovița

Image
Image

Un bărbat de 30 de ani, din Vlădeni, a fost reținut de polițiști, săptămâna trecută, după ce ar fi ascuns un pistol și o grenadă. Acestea ar fi fost folosite de un alt individ într-o postare pe o rețea de socializare în care transmitea un mesaj de amenințare. Cel vizat era chiar șeful Inspectoratului Județean de Poliție Dâmbovița.

 

“La data de 18 noiembrie a.c., polițiștii din cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale Dâmbovița, în urma cercetărilor efectuate sub coordonarea procurorului de caz, au reținut pentru 24 de ore, pe bază de ordonanță un bărbat de 30 de ani, din localitatea Vlădeni, județul Dâmbovița, bănuit de comiterea infracțiunilor de nerespectarea regimului armelor și munițiilor, faptă prevăzută de art. 342 din Codul Penal și favorizarea făptuitorului, faptă prevăzută de art. 269 din Codul Penal. Cel în cauză este bănuit că ar fi transportat și îngropat un pistol și o grenadă în gradina locuinței mamei acestuia în vederea împiedicării sau îngreunării cercetărilor efectuate și a tragerii la răspundere a unui alt bărbat de 40 de ani. Arma și proiectilul, la data de 31 iulie a.c., ar fi fost prezentate de bărbatul de 40 de ani, într-o postare pe o rețea de socializare, unde ar fi adresat amenințări cu acte de violență”, a transmis IJP Dâmbovița.

Măsuri preventive față de interlopul din Dâmbovița și finul acestuia

Atât bărbatul de 40 de ani, care a lansat amenințările, cât și tânărul de 30 de ani, care ar fi ascuns pistolul și grenada, au fost prezentați instanței Judecătoriei Târgoviște. Față de cel de-al doilea, magistrații au dispus cercetarea în arest la domiciliu, în timp ce pentru autorul amenințării a fost emis mandate de arestare preventive, pentru 30 de zile.

Hotărârea, care nu este definitivă, poate fi consultată AICI.

“Facem precizarea că, față de bărbatul de 40 de ani, anterior, a fost dispusă măsura arestării preventive, cel în cauză aflându-se în Penitenciarul Mărgineni. De asemenea, acesta este cercetat pentru comiterea infracțiunilor de instigare la nerespectarea regimului armelor și munițiilor, faptă prevăzută de art. 47 raportat la art. 342 din Codul Penal, și nerespectarea regimului armelor și munițiilor, faptă prevăzută de art. 342 din Codul Penal”, a mai transmis IJP Dâmbovița.

Noul mandate de arestare preventivă, valabil până la 18 decembrie inclusiv, a fost contestat imediat de inculpat.

Infracțiuni în familie

Bărbatul trimis în arest preventiv este un cunoscut interlop din Dâmbovița. În august, presa scria că acesta a publicat, pe Facebook, un clip în care îl amenința chiar pe șeful Poliției Dâmbovița, Adrian Antofie. La scurt timp după acea, individul a fost săltat de mascați și plasat în arest.

Cel care l-ar fi ajutat să scape de pistolul și grenada folosite pentru amenințarea șefului IJP ar fi cunoscut ca fiind finul interlopului.

 

Image

Publish modules to the "offcanvas" position.