Asociere între Consiliul Județean Dâmbovița și șapte localități, pentru realizarea celor două centuri, la Moreni și Găești

asociere centuri dâmbovița
Image
Ne vedem și pe Facebook!
Image
Rămâi conectat, cu Google News!

Luna iunie a însemnat primul pas în realizarea proiectelor de creștere a accesibilității în zonele urbane ale municipiului Moreni și orașului Găești, prin semnarea contractelor de asociere între Consiliul Județean Dâmbovița și localitățile Moreni, I. L. Caragiale, Gura Ocniței, Găești, Dragodana, Petrești și Mogoșani în vederea construirii de centuri pentru cele două localități.

Varianta ocolitoare pentru creșterea accesibilității în zona urbană a municipiului Moreni va avea o lungime de aproximativ 15 km și, potrivit informațiilor furnizate de CJ Dâmbovița, va străbate sectoarele de drum: în municipiul Moreni - DE 2927, DE 2934, DE 2956, Drumul Sării (CF71573), străzile Crângului, Teiș, Păcurii; în comuna Gura Ocniței - Drumul Sării (CF 70721, CF 70723); în comuna I. L. Caragiale - drumuri de exploatare și drumuri private. Valoarea estimată a proiectului este de aproximativ 35 milioane de euro.

Cel de-al doilea obiectiv, drumul de legătură pentru creșterea accesibilității în zona urbană a orașului Găești, va ocoli prin culoarul Găești și Merii. “Punctul de pornire va fi km 0+000 - intersecția cu Drumul Național 7 (DN 7), la km 70+050, pe partea stângă a acestuia urmând a fi amenajat un sens giratoriu care să asigure conexiunea cu DN 7. În continuare, traseul va traversa calea ferată cu două fire București - Pitești - Craiova și DJ 401A, prin intermediul unui pasaj rutier suprateran, la km 1+000. Drumul va traversa o zonă de terenuri agricole și se va termina la sud de orașul Găești, în DN 61 (km 4+500), intersecție unde va fi amenajat un sens giratoriu. Centura va urma ruta: Găești, Dragodana, Mogoșani și Petrești. Lungimea traseului va fi de aproximativ 4,5 km, el fiind prevăzut cu o bandă pe sens, lată de 3,5 m, trei intersecții amenajate cu sensuri giratorii sau noduri rutiere - un sens giratoriu la intersecția cu DN 7, o intersecție amenajată cu pasaj suprateran peste DJ 401A și CF București - Pitești - Craiova și o intersecție amenajată cu sens giratoriu la intersecția cu DN 61”, a precizat sursa citată. Valoarea totală a proiectului este de aproximativ 90 milioane de lei (cu TVA).

„Sunt două centuri importante pentru județul Dâmbovița. Moreni este singurul centru urban, bineînețeles, al doilea după municipiul Târgoviște, care nu este străbătut de nici un drum național și această centură nu a fost eligibilă pe fonduri europene, prin POIM, așa cum finanțăm celelalte centuri din județul Dâmbovița. A doua centură ocolitoare, ce este necesară orașului Găești: avem un studiu de fezabilitate, finanțat în totalitate de Consiliul Județean Dâmbovița. Studiul de prefezabilitate a fost aprobat, a fost avizat de CT-ul din CNAIR pe data de 10.08.2021 și s-a încheiat un protocol de colaborare între Consiliul Județean Dâmbovița și CNAIR. După semnarea acestor asocieri, vom demara studiul de fezabilitate, proiectul tehnic și, nu în ultimul rând, lucrările de execuție ale centurii ocolitoare”, a declarant Corneliu Ștefan, președintele CJ Dâmbovița.

Urmăreşte pagina de Facebook „Telegrama” pentru ştiri şi analize de ultimă oră!

 

 

Image