fbpx

Au început lucrările de aproape 23 de milioane de lei, pentru reabilitarea termică a blocurilor din Târgoviște

Au început lucrările de aproape 23 de milioane de lei, pentru reabilitarea termică a blocurilor din Târgoviște

Image
Image

Municipiul Târgoviște are în derulare două proiecte finanțate din fonduri europene, pentru reabilitarea termică a blocurilor din municipiul Târgovişte.

O investiție în valoare totală de 7.288.477,82 de lei vizează eficientizarea energetică prin reabilitarea şi consolidarea clădirilor rezidenţiale din Municipiul Târgovişte - Pachet I.1”, pentru respectiv blocurile D1, D2, D3, D4, 5A, 5B. Contribuția din fonduri europene este de 51%.

Al doilea proiect, „Eficientizarea energetică prin reabilitarea şi consolidarea clădirilor rezidenţiale din Municipiul Târgovişte - Pachet I.2”, vizează blocurile F1, F2, 12 ICMD, 40 (scările A şi B), 54, 57 (scările A şi B), 64 (scările A şi B) şi blocul K. Acesta are o valoare totală de 15.618.158,59 de lei, din care 51% acoperită, de asemenea, din fonduri europene.

Lucrările avute în vedere sunt deosebit de complexe şi vizează izolarea termică a faţadei (parte opacă şi parte vitrată), închiderea balcoanelor cu tâmplărie termoizolantă, izolarea termică a planşeului peste subsol, instalarea de panouri solare, înlocuirea corpurilor de iluminat şi a circuitelor electrice aferente părţilor comune, înlocuirea sau modernizarea lifturilor, repararea acoperişului tip terasă, a trotuarelor de protecţie, repararea sau înlocuirea instalaţiei de distribuţie a apei reci şi a colectoarelor de canalizare menajeră din subsoluri, măsuri de reparaţii şi consolidare, adaptarea infrastructurii pentru persoanele cu dizabilităţi, etc., a precizat primarul municipiului Târgoviște, Cristian Stan. Acesta a arătat că sumele datorate de către proprietarii locuinţelor vor fi eşalonate pe 10 ani, sunt cuprinse între 3,5% şi 25% din valoarea lucrărilor aferente unui apartament (în funcţie de venitul pe membru de familie, proprietarii care au venitul sub salariul mediu net lunar pe economie plătind numai 3,5%) şi vor fi achitate numai după recepţia finală.

Până la finalul săptămânii trecute au fost montate schelele pentru blocurile 5A şi 5B, urmând ca în perioada următoare să fie abordate şi celelalte componente ale proiectului, a mai anunțat edilul.

Perioada de execuție a lucrărilor este de patru luni.

 

 

Image

Publish modules to the "offcanvas" position.