fbpx

Autobuzele Hybrid cumpărate de Primăria Târgoviște vor fi livrate până în martie

Autobuzele Hybrid cumpărate de Primăria Târgoviște vor fi livrate până în martie
Previous Next
Image
Image

La Târgoviște a ajuns, săptămâna trecută, primul autobuz Mercedes-Benz Citaro Hybrid, cumpărat de către administrația locală. Întregul lot, de 28 de autovehicule, va fi livrat până în primăvară.

Autobuzele sunt aduse la Târgoviște conform contractului semnat între municipalitate și Mercedes-Benz, în primăvara acestui. Primarul Cristian Stan a anunțat că restul de 27 de vehicule vor ajunge în municipiu până cel târziu pe 5 martie. Cea mai mare tranșă va fi trimisă în februarie.

"Începând cu jumătatea lunii martie, în Târgoviște ne vom bucura de mijloace de transport moderne, ecologice, care vor oferi condiții de călătorie cu nimic mai prejos comparativ cu cele din marile centre urbane europene. Autobuzul Citaro, votat autobuzul anului 2019, reprezintă coloana vertebrală a transportului public în toată Europa, cu peste 55.000 de vehicule livrate. Versiunea Hybrid a acestui autobuz și-a dovedit performanțele privind fiabilitatea şi rentabilitatea, fiind achiziţionat în volume semnificative de către operatorii de transport din Berlin, Stuttgart, Munchen, Rotterdam, Cracovia sau Madrid", a declarat Cristian Stan.

Autobuzele cumpărate de Primărie Târgoviște sunt dotate cu senzori numărare călători, sistem informare călători audio-video în/out bus – panouri LED, LCD – 21.5", sistem CCTv interior bus + video exterior - 4 camere interioare şi 2 camere exterioare, sistem comunicare audio-video șofer-călători, computer de bord, echipament de vânzare bilete instalat la șofer - cu opțiune de validare, validator dual, modul comunicații autobuz-CAN, terminal controlori, automat de reîncărcare bilete (instalat în autobuz), sistem integrat de gestiune şi diagnosticare electronică.

Valoarea contractului este de  44.720.680 lei, fără TVA, finanțarea fiind asigurată prin fonduri europene.

 

 

 

Image

Publish modules to the "offcanvas" position.