fbpx

Autoritățile au căutat ore în șir un leu care ar fi fost văzut liber prin Târgoviște

Autoritățile au căutat ore în șir un leu care ar fi fost văzut liber prin Târgoviște

Image
Image

Autoritățile dâmbovițene au derulat, joi, o amplă operațiune în Târgoviște, după ce ieri dimineață au fost înregistrate trei apeluri la 112 care anunțau prezența unui leu la marginea orașului. Căutările au fost oprite aseară, dar zona este monitorizată în continuare.

Peste 50 de jandarmi, poliţişti, pompieri, poliţişti locali, reprezentanţi ai AJVPS şi DSVSA Dâmboviţa, coordonarea Prefecturii, au acţionat joi, în urma a trei solicitări prin SNUAU 112, pentru căutarea unui leu, a cărui prezenţă a fost semnalată în localitatea Priseaca, cartierul Romlux şi în apropierea şoselei de centură din municipiul Târgovişte.

Potrivit Jandarmeriei, cele mai ample activităţi de verificare s-au desfăşurat în zona cu vegetaţie de pe câmpul din vecinătatea şoselei de centură, unde a fost semnalată ultima dată prezenţa animalului sălbatic. Pe lângă echipele formate din efective de jandarmi, poliţişti şi poliţişti locali au acţionat şi reprezentanţi ai AJVPS Dâmboviţa cu doi câini de vânătoare, fiind ridicate de la sol şi drone, care au survolat zona pentru o posibilă localizare a felinei.

“Pe tot parcursul misiunii în zonă au fost prezente două echipaje SMURD, care alături de jandarmi, poliţişti şi poliţiştii locali au purtat discuţii cu cetăţenii de la imobilele din apropiere cu privire la evitarea deplasărilor în afara locuinţei, a fotografierii cu animalul sălbatic în cazul apariţiei, precum şi pentru informarea de urgenţă a autorităţilor despre semnalarea prezenţei acestuia.

Acţiunile de căutare s-au încheiat în jurul orei 17:20, după aproximativ 6 ore de la începerea intervenţiei, fără identificarea vreunui animal sălbatic.

În continuare, zona unde a fost semnalată prezenţa leului este monitorizată de jandarmii şi poliţiştii dâmboviţeni, pentru a se putea interveni prompt în situaţia posibilei apariţii a acestuia”, au informat reprezentanții IJJ Dâmbovița.

Urmăreşte pagina de Facebook „Telegrama” pentru ştiri şi analize de ultimă oră!

Sursa foto: IJJ Dâmbovița

 

 

Image

Publish modules to the "offcanvas" position.