Autoritățile dâmbovițene și-au făcut socoteala câți bani vor prin Programul „Anghel Saligny”

Autoritățile dâmbovițene și-au făcut socoteala câți bani vor prin Programul „Anghel Saligny”
Image
Ne vedem și pe Facebook!
Image
Rămâi conectat, cu Google News!

Consiliul Județean Dâmbovița a depus la finanțare prin Programul Național de Investiții „Anghel Saligny” șase proiecte ce vizează reabilitarea și modernizarea a 47 km de drumuri județene, au anunțat, vineri, reprezentanții CJ. La rândul său, și primarul din Târgoviște și-a propus ca, pe aceeași cale, să fie reabilitate 17 străzi din municipiu.

Într-un comunicat de presă transmis la finalul săptămânii, condcerea CJ Dâmbovița a anunțat care sunt proiectele depuse la finanțare prin Programul Național de Investiții „Anghel Saligny”. Este vorba despre trasee care vor tranzita comunele Moroeni, Șelaru, Malu cu Flori, Pucheni, Brănești, Glodeni și Runcu.

Astfel, autoritățile județene au trecut pe listă “Modernizarea DJ 714, Bolboci - contur Lac Bolboci - Cheile Tătarului” (pe un sector de drum de 4,5 km), “Modernizarea DJ 503 și DJ 611 pe traseul limită județ Teleorman - Glogoveanu - Fierbinți - limită județ Argeș” (etapa a doua a acestui proiect - 7,6 km de drum, “Dezvoltarea infrastructurii de transport județean prin modernizarea DJ 714 Glod - Sanatoriul Moroeni - Bolboci - Padina – Peștera”(lucrările complexe pe un tronson de peste 21 de kilometric care vor include și construirea unui pod nou, cu o lungime de 70 metri, dar și a unui drum nou, care să ocolească satul Glod, în lungime de aproximativ 3,5 km), “Reabilitarea și modernizarea a 6,7 km din DJ 724, Malu cu Flori – Pucheni”, “Reabilitarea și modernizarea a 4 km din DJ 716, Priboiu – Glodeni”, respectiv “Reabilitarea a 2,1 km din DJ 712A, Runcu - Râu Alb”.

Pentru finanțarea acestor proiecte, autoritățile dâmbovițene au cerut de la Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației, în cadrul Programul Național de Investiții „Anghel Saligny”, pentru aproximativ 211.000.000 lei.

Cerere de finanțare de 40.000.000 de lei depusă și de Târgoviște

Și în municipiul reședință de județ, autoritățile locale doresc să atrag, prin același program, finanțare pe reabilitarea și modernizarea a 17 străzi, cu o lungime de peste 12 km.

“În ședința de Consiliu Local din această săptămână, au fost aprobate 2 investiții deosebit de importante pentru orașul nostru. Astfel, bulevardele Independenței și Libertății, străzile Calea Domnească, 9 Mai, Virgil Drăghiceanu, Aleea Grivița, Gabriel Popescu, Boerescu Zaharia, Maior Brezișeanu Eugen, Calea Câmpulung, Ana Ipătescu, Locotenent Pârvan Popescu, Mihai Eminescu, Barăției, Ilfovului, Porumbeilor, Costache Olăreanu vor face obiectul unor ample lucrări de reabilitare și modernizare, intervenții care vor viza atât partea carosabilă, cât și trotuarele. Cererea de finanțare este deja depusă la Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației, valoarea cumulată a celor 2 proiecte depășind 40.000.000 lei. Durata de execuție nu va depăși 12 luni, din momentul predării amplasamentului către constructor”, a anunțat primarul Daniel Cristian Stan.

Urmăreşte pagina de Facebook „Telegrama” pentru ştiri şi analize de ultimă oră!

 

 

Image