Autoritățile dâmbovițene au semnat contractul de execuție pentru lucrări de peste 40 milioane de lei la drumurile din județ

Autoritățile dâmbovițene au semnat contractul de execuție pentru lucrări de peste 40 milioane de lei la drumurile din județ
Image
Ne vedem și pe Facebook!
Image
Rămâi conectat, cu Google News!

Consiliul Județean Dâmbovița a semnat, săptămâna trecută, contractul de execuție a lucrărilor cuprinse în lotul III al proiectului finanțat prin Programul Operațional Regional 2014 - 2020 „Dezvoltarea infrastructurii de transport județean prin modernizarea DJ 720, DJ 720B, DJ 711 și DJ 101B, pe traseul limită Județ Prahova - Moreni - Gura Ocniței - Răzvad - Ulmi - Târgoviște - Comișani - Bucșani - Băleni - Dobra - Finta - Bilciurești - Cojasca - Cornești - Butimanu - Niculești - limită Județ Ilfov”.

Proiectul are o valoare totală de 212.845.189,34 lei, iar lotul III, pentru care a fost semnat contractul de execuție, are valoarea de 41.662.323,97 lei. În cadrul acestui lot, lucrările de modernizare vizează DJ 711 pe o porțiune de 19,350 km, respectiv de la km 16+000 până la km 35+350.

"Întreaga investiție presupune modernizarea traseului interjudețean (format din 4 drumuri județene) pe o lungime de 62,161 km și se estimează că va avea un impact major atât asupra fluidizării traficului, cât și asupra sporirii gradului de siguranță a circulației în cele 15 localități dâmbovițene ce sunt tranzitate de acest traseu", au precizat reprezentanții CJ Dâmbovița.

„Este vorba despre tronsonul de la Băleni până la Bilciurești - Cojasca, un proiect deosebit de important. Și celelalte trei loturi se află în procedură de achiziție publică și sper ca, în cursul acestei săptămâni, să obținem partea de conformitate a ofertei tehnice și acceptul ANAP pentru a trece la următoarea fază pentru lotul I și II, iar în ceea ce privește lotul IV, îi rog pe colegii de la Direcția Achiziții Publice să urgenteze procedurile aferente. Sigur, îmi doresc să nu avem contestații pe ceea ce înseamnă procedurile de achiziție publică. Pentru acest lot III, sper ca termenul de 24 de luni să fie doar pe hârtie, astfel încât, undeva pe la sfârșitul anului viitor, să reușim să finalizăm lucrările. Este un proiect important, în cadrul căruia se vor reabilita și moderniza aproximativ 60 km de drumuri județene. Aceste 4 loturi presupun toate lucrările de infrastructură - utilități, energie electrică, alimentare cu apă", a declarat Alexandru Oprea, președintele Consiliului Județean Dâmbovița.

 

 

Image