fbpx

Aviz favorabil pentru drumul expres București – Târgoviște

Aviz favorabil pentru drumul expres București – Târgoviște

Image
Image

Consiliul Tehnico-Economic al Ministerului Transporturilor şi Infrastructurii a avizat favorabil Studiul de prefezabilitate pentru „Drumul Expres București-Târgoviște”, a anunțat, sâmbătă, secretarul de stat Ionuț Cristian Săvoiu.

Oficialul spune că “Drumul Expres București-Târgoviște” este în grafic cu evoluția proiectării și începe să devină un proiect de investiții matur pentru a avea acces la finanțare europeană. După obținerea avizului, proiectantul poate începe faza de elaborare a studiului de fezabilitate care, contractual, este programat să se încheie în februarie 2024. “Atunci vor fi create premisele obținerii avizelor necesare emiterii Hotărârii de Guvern de aprobare a indicatorilor tehnico-economici și elaborării documentațiilor necesare inițierii procedurii de achiziție publică în vederea realizării obiectivului de investiții «Drum Expres București – Târgoviște»“, a precizat Ionuț Cristian Săvoiu.

În cadrul studiului de prefezabilitate au fost studiate patru variante de traseu, din care au fost alese trei pentru analiză multicriterială și proiectare în faza studiului de fezabilitate. “Variantele selectate au între 61 și 63,2 km, 5 noduri rutiere și cca 17-24 poduri. Ampriza estimativă a drumului va avea 40 m și vor fi expropriate aproximativ 253 ha. Valoarea investiției este estimată între 1.520 și 1.635 milioane lei la faza studiului de prefezabilitate”, a mai precizat secretarul de stat.

Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere a depus, în primăvara anului trecut, cerere de finanțare pentru elaborarea documentației aferente realizării drumului expres București – Târgoviște.

Un alt drum expres va fi construit între Găești și Ploiești, un parteneriat în acest scop fiind încheiat între CNAIR, autoritățile din Dâmbovița și cele din județul Prahova. Lucrările ar trebui să fie demarate peste doi ani.

 

 Urmăreşte pagina de Facebook „Telegrama” pentru ştiri şi analize de ultimă oră!

 

Image

Publish modules to the "offcanvas" position.