Beltrame a preluat activul funcțional de la COS Târgoviște și pregătește repornirea combinatului

Beltrame a preluat activul funcțional de la COS Târgoviște și pregătește repornirea combinatului
Image
Ne vedem și pe Facebook!
Image
Rămâi conectat, cu Google News!

Aproximativ 1.000 de oameni vor fi angajați, până în 2027, la COS Târgoviște, preluat de italienii de la Beltrame. Iar jumătate dintre aceștia vor fi angajați chiar în primii doi ani. Investitorul pregătește repornirea combinatului.

Reprezentanții Beltrame au precizat că, în anul 2022, vor fi disponibile 200 de posturi vacante, la care se vor adăuga alte locuri de muncă în următorii ani, astfel încât, până în anul 2027, să fie înființate peste o mie de locuri de muncă pentru dâmbovițeni. Totodată, aceștia au subliniat că dispun de un capital de lucru în cuantum de aproximativ 40 de milioane de euro. Informațiile au fost prezentate inclusive conducerii Prefecturii Dâmbovița, într-o întâlnire de lucru derulată în primele zile ale acestei luni.

Sindicatul Valahia chiar îi îndeamnă, pe cei interesați, să înceapă să depună CV-urile, și a anunțat că de la AJOFM Dâmbovița s-au preluat informațiile cu privire la foștii salariați ai COS Târgoviște, care sunt în șomaj.

“A fost finalizată tranzacția care vizează COS Târgoviște, activul funcțional a fost preluat de către investitorul italian, fiind achitat inclusiv prețul contractual! Deși inițial am fost rezervat (ca mare parte a târgoviștenilor), este o veste excelentă pentru industria dâmbovițeană, poate cea mai bună din ultimele 3 decenii, în condițiile în care, o infuzie de capital de câteva sute de milioane de euro, va reașeza orașul nostru pe harta metalurgiei europene, iar producătorul de oțel va redeveni principalul pion al economiei locale, cu beneficii multiple, de la crearea locurilor de muncă, de ordinul miilor, atât directe, cât și indirecte, până la recâștigarea unui mare contribuabil la bugetul local.

Reamintesc că grupul «Beltrame» a prezentat planul de investiții care vizează activele COS Târgovişte, plan care presupune un aport financiar de peste 400.000.000 euro, conturându-se astfel poate cea mai mare investiție din judeţul Dâmboviţa de după Revoluţia din decembrie 1989 și realizarea uneia dintre cele mai moderne capacități de producție a oțelului din Europa, cu respectarea strictă a legislației de protecție a mediului.

 

Referitor la demersurile din viitorul apropiat, sunt convins că investitorul va face pașii necesari în vederea reluării producției de oțel, de la angajarea treptată a personalului până la investițiile substanțiale în retehnologizare prezentate în urmă cu aproximativ o lună”, a comentat și primarul municipiului Târgoviște, Cristian Stan.

Urmăreşte pagina de Facebook „Telegrama” pentru ştiri şi analize de ultimă oră!  

Sursa foto: Sindicatul Valahia

 

 

Image
Image