Centrul de Sănătate Voinești a fost redeschis, după aproape doi ani

Centrul de Sănătate Voinești a fost redeschis, după aproape doi ani
Image
Ne vedem și pe Facebook!
Image
Rămâi conectat, cu Google News!

Centrul de Sănătate Voinești a fost redeschis din 15 martie. Activitatea secției a fost suspendată în aprilie 2020.

Centrul de Sănătate Voinești a fost reorganizat. Compartimentul Medicină Internă II Voinești va funcționa cu 15 paturi amplasate în 6 saloane, două grupuri sanitare, sală de tratament și un cabinet pentru personal.

“Aici vor funcționa o secție de Boli Interne și un compartiment de Radiologie. Simțim cu toții că se intră în normalitate. Vreau să mulțumesc tuturor celor implicați în luarea acestei decizii”, a transmis primarul din Voinești, Gabriel Dănuț Sandu.

Astfel, s-a creat o nouă structură medicală, ce aparține de Spitalul Județean de Urgență Târgoviște (SJUT) și  va fi dotată cu ecograf, aparat EKG, tensiometru, pulsoximetre. Prelucrarea probelor de laborator se va face în cadrul Laboratorului de Analize Medicale (LAM) - sediul central, iar laboratorul de radiologie va funcționa zilnic, aici fiind încadrați un medic specialist și un asistent medical, a anunțat CJ Dâmbovița.

Autoritățile au stabilit și că hrana pentru pacienți va fi asigurată din blocul alimentar central din municipiul Târgoviște, alimentele urmând a fi transportate zilnic, în caserole individuale. De SJUP vot fi asigurate și serviciile de spălătorie.

În anul 2011, prin reorganizarea Centrului de Sănătate Voinești, structurile medicale existente au devenit secții și laboratoare ale Spitalului Județean de Urgență Târgoviște. Ca atare, în structura organizatorică a Spitalului Județean de Urgență Târgoviște a fost inclusă și unitatea medicală de la Voinești, cu secția medicină internă III, dotată cu 25 paturi, laborator de radiologie și imagistică IV și cabinet ambulatoriu - medicină internă. Activitatea fusese suspendată în urmă cu aproximativ doi ani.

 Cu prilejul redeschiderii Centrului, primarul localității, Gabriel Dănuț Sandu, a anunțat că speră și la deschiderea unui Centru de Permanență la Voinești. Această unitate ar trebui, în viziunea sa, să asigure servicii medicale în regim de gardă, cu medicii de familie.

Urmăreşte pagina de Facebook „Telegrama” pentru ştiri şi analize de ultimă oră!  

 

 

Image
Image