Cinci proiecte privind zone turistice din Dâmbovița ar putea fi incluse în Masterplanul investiţiilor în turism

Image
Ne vedem și pe Facebook!
Image
Rămâi conectat, cu Google News!

Județul Dâmbovița este prezent cu cinci proiecte în documentul aflat în consultare publică, prin care se vor aproba Programului pentru dezvoltarea investiţiilor în turism – Masterplanul investiţiilor în turism – şi a criteriile de eligibilitate a proiectelor de investiţii în turism.

Cele cinci proiecte se referă la "Construirea de pârtii de schi, în zona Padina-Peștera, comuna Moroeni", "Parcare publică și dotări conexe în zona Telecabină Padina-Peștera, comuna Moroeni", "Refacere zonă de agrement și construire bază de tratament și valorificarea apei sulfuroase (existente în zonă) pe dealul Moțăianca și în zona «La sursă», orașul Pucioasa", "Amenajare zonă de agrement pe lacul de acumulare, orașul Pucioasa", "Centrul Salvamont, zona Peștera, comuna Moroeni".

Chiar săptămâna trecută, la Târgoviște a avut loc o dezbatere publică privind construirea domeniului schiabil și a infrastructurii turistice în zona Padina-Peștera (etapa I – Pârtia Cocora).

"După publicarea în Monitorul Oficial a listei cuprinzând proiectele de investiții în turism, instituția noastră vă demara formalitățile necesare în vederea obținerii finanțării pentru obiectivele propuse. Unitățile administrativ-teritoriale care solicită finanțare pentru propunerile de proiecte prevăzute în anexa nr. 1 lit. B (a se vedea site-ul Ministerului Turismului, secțiunea  «Programul pentru dezvoltarea investițiilor în turism») au obligația să depună, în completare, în vederea avizării, documentațiile tehnico-economice care să fundamenteze realizarea obiectivelor de investiții până la data de 31 decembrie 2020. În acest sens, Consiliul Județean Dâmbovița va întreprinde acțiuni și formalități pentru  respectarea termenelor precizate în legislația în vigoare", au anunțat reprezentanții CJ.

Proiectul Ministerului Turismului poate fi consultat aici.

Image