fbpx

Complex educațional modern pentru elevii C. N. "Nicolae Titulescu" Pucioasa

Complex educațional modern pentru elevii C. N. "Nicolae Titulescu" Pucioasa

Image
Image

Administrația orașului Pucioasa a demarat un amplu proiect, în valoare de 15 milioane de lei, care prevede, în special, modernizarea Colegiului Național “Nicolae Titulescu”. Autoritățile locale intenționează inclusiv să extindă spațiul de care dispune Școala nr. 3, unde există planuri pentru construirea unui adevărat complex educațional.

Detaliile acestor proiecte, organizate pe etape, au fost prezentate de primarul Constantin Ana. "Mi-am dorit permanent să pot oferi elevilor şi profesorilor de la Titulescu şansa de a învăţa într-un sediu nou, într-o casă nouă, pe măsură rezultatelor lor, conştient fiind că atunci când îi creezi premisele necesare, performanţă nu va întârzia să apară! Iată că a venit ziua în care toate acestea se întâmple! Părea un vis, dar cu toate acestea procesul de transformare a CNNT a început!

Şi este un proces mai amplu şi mai aprofundat decât v-aţi putea imagina vreodată, ce cuprinde trei etape clare, cu trei investiţii imense!

Prima etapă, ce a început deja de câteva zile, este cea care vizează consolidarea, reabilitarea, modernizarea, extinderea şi dotarea actualului sediu al CNNT, valoarea investiţiei fiind de aproximativ 15 milioane lei!

A doua etapă este în desfăşurare, şi anume amenajarea în incinta Şcolii nr 3 a unui, să îi spunem, complex educaţional. Aici, pe lângă cele cinci săli de clasă pe care Școala 3 le deţine, vor fi amenajate în trei corpuri distincte 11 săli de clasa moderne (cu siguranţă mai moderne decât cele din sediul actual).

Practic activitatea Colegiului se va desfăşura în condiţii similare cu cele existente în anul 2019-2020, containerele fiind închiriate până în iulie 2021, tocmai pentru a avea siguranţa unui loc decent pentru desfăşurarea activităţii, cu toate că pariul meu este ca în septembrie 2021 investiţia principală va fi finalizată!

Avize, autorizaţii, racorduri, platforme, chirie şi transport containere, amenajat Școala 3... încă un milion de lei!!!

Etapa a treia, din primăvara anului viitor, amenajare curte, gard, terenuri de sport, spaţii verzi şi parcări interioare... aproximativ un milion de lei!!!" a transmis edilul.

Acesta le-a comunicat locuitorilor și că, în prezent, sunt îndeplinite toate condiţiile pentru elevii clasei a V-a să învețe dimineaţa, dar și "cerinţele pentru a începe şcoala, în modul clasic. Aşa că din septembrie ne vedem la şcoală!"

 

Image

Publish modules to the "offcanvas" position.