fbpx

Consiliul Județean a decis câți bani va aloca fiecărei localități din Dâmbovița

Consiliul Județean a decis câți bani va aloca fiecărei localități din Dâmbovița

Image
Image

Ordinea de zi a ședinței CJ Dâmbovița de săptămâna trecută a inclus și proiectul privind  repartizarea pe anul 2021 a sumei din cote defalcate din impozitul pe venit reprezentând fond la dispoziţia Consiliului Judeţean Dâmboviţa.

Aleșii județeni au aprobat repartizarea unei sume totale de 27.134 mii lei din cote defalcate din impozitul pe venit, reprezentând fond la dispoziţia Consiliului Judeţean Dâmboviţa. Unitățile administrativ-teritoriale beneficiare vor folosi banii susţinerea programelor de dezvoltare locală, susţinerea programelor de infrastructură care necesită cofinanţare locală sau pentru acoperirea cheltuielilor de funcţionare pe care nu le pot finanţa din veniturile proprii.

Hotărârea poate fi consultată AICI.

Cele mai mari fonduri au fost alocate celor două municipii, Târgoviște și Moreni, care au primit un milion, respectiv 500.000 de lei, în urma ședinței de zilele trecute. De asemenea, câte 500.000 de lei au fost alocați comunelor Cojasca, Corbii Mari, Dragomirești, Potlogi și Răzvad.

Orașelor din județ le-a fost repartizată suma de 1,72 milioane de lei, astfel: Fieni – 420.000 de lei, Găești – 300.000 de lei, Pucioasa – 450.000 de lei, Răcari – 350.000 de lei și Titu – 200.000 de lei.

Pentru comune, suma totală repartizată a fost de 23.914 milioane de lei. Cei mai puțini bani au ajuns la Brezoaele (100.000 de lei), Butimanu (150.000 de lei), Moțăieni (150.000 de lei) și Răscăeți (150.000 de lei).

În aceeași ședință, consilierii județeni au aprobat un al doilea proiect de hotărâre care include estimările alocărilor, pentru fiecare unitate administrativ teritorială, în perioada 2022 – 2024. Hotărârea a fost publicată AICI. În 2022, din cotele defalcate din impozitul pe venit, CJ speră să aloce, pentru echilibrarea bugetelor locale ale comunelor, oraşelor şi municipiilor, 7.004.000 de lei în 2022 și peste 7,2 milioane de lei, în următorii doi ani. La acestea se adaugă peste 18.000.000 de lei, în 2022, sumelor defalcate din taxa pe valoarea adăugată. În 2023 și 2024, estimările la acest capitol se referă la alocări de 14,5, respectiv 10,5 milioane de lei.

Hotărârile au fost aprobate după o serie de întâlniri ale conducerii Consiliului Județean Dâmbovița, cu primarii tuturor localităților din județ. „Am inițiat acest dialog cu primarii dâmbovițeni pentru că mi-am dorit să facem o repartizare judicioasă a fondurilor aflate la dispoziția Consiliului Județean Dâmbovița. Trebuie să dezvoltăm acest județ împreună și pentru toți dâmbovițenii deopotrivă. Așa cum am promis încă de la preluarea mandatului de președinte al consiliului județean, voi fi un președinte al tuturor dâmbovițenilor și nu doar al celor care m-au votat. Vreau ca instituția pe care o conduc să fie un factor de echilibru pentru județul nostru. Pe parcursul celor trei zile de lucru, am identificat împreună cu șefii administrațiilor locale din județul nostru necesitatea realizării obiectivelor de dezvoltare proiectate de fiecare localitate în parte. Vom continua să încheiem contracte de asociere între consiliile locale și consiliul județean, acolo unde este nevoie, și i-am îndrumat pe edilii din județ să pregătească proiecte de investiții noi, care să se califice la finanțare prin Programul Județean de Dezvoltare Locală”, a transmis, în acest context, președintele CJ Dâmbovița, Claudiu Ștefan.

Hotărârile pot fi consultate AICI.

 

Image

Publish modules to the "offcanvas" position.