Consiliul Județean Dâmbovița a semnat contractul pentru restaurarea Curții Domnești din Târgoviște

Consiliul Județean Dâmbovița a semnat contractul pentru restaurarea Curții Domnești din Târgoviște
Image
Ne vedem și pe Facebook!
Image
Rămâi conectat, cu Google News!

Achiziția publică pentru desemnarea unei firme care să se ocupe de restaurarea Ansamblului "Curtea Domnească" din Târgoviște a fost finalizată, iar săptămâna trecută a fost semnat contractul  pentru execuția de lucrări.

Oferta câștigătoare a fost de 13.347.074,56 de lei, suma aferentă lucrărilor pentru realizării obiectivului de investiții „Impulsionarea dezvoltării județului Dâmbovița și păstrarea identității culturale a fostei capitale a Țării Românești prin conservarea, protejarea, dezvoltarea și valorificarea Ansamblului Monumental Curtea Domnească din Târgoviște”.

Contractul va fi semnat marți, pe 16 iunie, a anunțat Consiliul Județean Dâmbovița.

Investiția, derulată din fonduri europene, este realizat de Consiliul Județean Dâmbovița din fonduri europene, în cadrul Programul Operațional Regional 2014 - 2020, Prioritatea de investiții 5.1 –  Conservarea, protejarea și dezvoltarea patrimoniului natural și cultural,  Axa prioritară 5 – Îmbunătățirea mediului urban și conservarea, protecția și valorificarea durabilă a patrimoniului cultural.  "Prin implementarea acestui proiect, se urmărește valorificarea durabilă a Ansamblului Monumental «Curtea Domnească»”, prin conservarea și protejarea obiectivelor istorice ruinele bisericii-paraclis, Turnul Chindiei, Biserica Domnească Mică «Sf. Vineri»” și Biserica Domnească «Adormirea Maicii Domnului» din cadrul complexului", au explicat reprezentanții CJ Dâmbovița.

„Am organizat de trei ori procedura de achiziție pentru acest contract. Sper ca firma ce a fost desemnată câștigătoare să se mobilizeze foarte repede, să depună granția de bună execuție în termenul prevăzut în contract. Sper să ne apucăm foarte repede de ceea ce înseamnă lucrările respective, pentru că va trebui să lucrăm contra cronometru”, a declarat Alexandru Oprea, președintele Consiliului Județean.

Autoritățile se așteaptă ca finalizarea proiectului să determine inclusiv creșterea numărului de vizitatori, cu aproximativ 7.500 de persoane.

Proiectul de investiție are o perioadă de implementare de 43 de luni, de la momentul decembrie 2017, când a fost semnat contractul de finanțare, conform informațiilor publicate de ADR Sud Muntenia. Astfel, lucrările ar trebui să se încheie la jumătatea anului viitor.

 

Image