Consiliul Județean Dâmbovița a decis ce va include gustarea gratuită a copiilor, în acest an școlar

Image
Ne vedem și pe Facebook!
Image
Rămâi conectat, cu Google News!

Consiliul Județean Dâmbovița a aprobat, săptămâna trecută, prin hotărâre, lista produselor care vor fi distribuite preșcolarilor și elevilor de pe raza județului Dâmbovița și a măsurilor educative aferente în anul școlar 2019-2020.

Hotărârea adoptată precizează că, pentru anul școlar 2019-2020, limita valorică zilnică /preșcolar/elev este de 0,6 lei pentru porția de fructe, 0,57 lei pentru porția de produse de panificație și 0,6752 lei pentru porția de lapte/produs lactat.

"Urmare acestui fapt, pentru anul școlar 2019-2020, pe parcursul săptămânii unui preșcolar/elev i se acordă gratuit 2 porții de fructe, 5 porții produse de panificație și 5 porții de lapte/produs lactat, cu încadrarea în sumele alocate cu aceste destinații. Pentru asigurarea diversității porția de fructe va fi însoțită de biscuiți și/sau covrigi uscați, iar porția de lapte și produs lactat va fi însoțită de corn și/sau baton", se arată în documentația atașată proiectului.

Măsura educativă aferentă produselor lactate și fructelor distribuite presupune ”organizarea de concursuri tematice legate de consumul de fructe și legume, lapte și produse lactate, inclusiv degustarea de fructe și/sau legume proaspete și/sau alte produse lactate, cu acordarea de premii, precum și organizarea de activități de grădinărit la nivelul școlii".

Produsele vor fi furnizate de S.C. LIDO GÎRBEA S.R.L. și S.C. LACTATE NATURA S.A., conform acordurilor semnate în luna aprilie.

De gustarea gratuită beneficiază, conform legii, în fiecare zi de cursuri, toți preșcolarii din grădinițele cu program normal și elevii din clasele primare și gimnaziale.

 

 

Image