Contract de 42,5 milioane de lei pentru transportul public din Târgoviște

Contract de 42,5 milioane de lei pentru transportul public din Târgoviște
Image
Ne vedem și pe Facebook!
Image
Rămâi conectat, cu Google News!

Primăria Târgoviște a semnat contractul de execuție, în valoare de peste 40 de milioane de lei, aferent proiectului ”Îmbunătăţirea transportului public urban prin achiziţionarea de vehicule ecologice, construirea infrastructurii necesare transportului, modernizarea şi reabilitarea infrastructurii rutiere pe coridoarele deservite de transport public în Municipiul Târgovişte".

Primarul Cristian Stan a precizat că, “în linii mari, vor fi reabilitate străzi in lungime de 5,4 km (bulevardele Mircea cel Bătrân si Regele Carol, străzile Lt. Stancu Ion, Gării, precum și pasajul peste calea ferată pe DN 72, lângă Pavcom), vor fi modernizate stațiile de călători, vor fi construite 3 stații de capăt de traseu, un depou pe strada Calea Ialomiței și vor fi implementate sisteme integrate de management al transportului public. Toate stațiile si mijloacele de transport vor fi monitorizate video, vor avea sisteme de informare pe bază de panouri în tehnologie LED, va fi implementat în plus și un sistem de management flotă, cu aplicații multiple. Cele 3 stații de capăt de traseu vor fi prevăzute cu sală de așteptare, info point, grupuri sanitare, inclusiv pentru persoane cu dizabilități, o cameră mama și copilul, sistem de ticketing, cel puțin 30 de locuri de parcare, inclusiv pentru taxi si persoane cu dizabilități.  Valoarea contractului de execuție este de 42.562.374,36 lei, fără TVA, lucrările vor debuta luna viitoare, iar finanțarea este asigurată din fonduri europene”.

Tot pe finalul săptămânii trecute, în România au ajuns și 10 autobuze Mercedes-Benz Citaro Hybrid, destinate Primăriei Municipiului Târgoviște. Ele vor fi livrate de reprezentanță, la Târgoviște, în prima parte a lunii martie, în timp ce alte 10 autobuze au plecat deja din Germania.

“Între Primăria Târgoviște si Mercedes -Benz a fost semnat un contract de furnizare a 28 de autobuze hibrid diesel-electric, urmând ca în cursul lunii martie să fie livrate integral, iar în Târgoviște să dispunem de mijloace de transport moderne, ecologice, care vor oferi condiții de călătorie cu nimic mai prejos comparativ cu cele din marile centre urbane europene.

Autobuzele care vor fi puse în circulație la Târgoviște sunt dotate, printre altele, cu senzori numărare călători, sistem informare călători audio-video in/out bus – panouri LED, sistem comunicare audio-video șofer-calatori, echipament de vânzare bilete - instalat în bus, la șofer, cu opțiune de validare, automat de reîncărcare bilete (instalat in autobuz), sistem integrat de gestiune și diagnosticare electronică

Valoarea acestui contract este de 44.720.680 lei, fără TVA, achiziția fiind finanțată din fonduri europene.

 

 

Image