fbpx

Cornel Crăciun este noul președinte al CAS Dâmbovița

Președintele Casei Naționale de Asigurări de Sănătate, Adriana Cotel, a emis, săptămâna trecută, ordinul prin care dr.jr. Cornel Crăciun a fost numit președinte - director al Casei Județene de Asigurări de Sănătate Dâmbovița.

Dr.jr. Cornel Crăciun își desfășoară activitatea de director executiv Relații Contractuale din anul 2001, a anunțat CAS Dâmbovița, într-un comunicat de presă. Timp de doi ani, între 1999 și 2001, acesta a fost vicepreședinte al instituției.

Numirea vine după ce, acum două săptămâni, în urma unui control neanunțat făcut la CAS Dâmbovița, președintele Casei Naționale de Asigurări de Sănătate a decis eliberarea din funcția de președinte al Casei Județene a Niculinei Sandu, pe fondul neregulilor grave descoperite în teritoriu.

Citiți și: Președinții CAS Dâmbovița și Constanța, înlocuiți din funcție. Nereguli grave la contractare, decontare și respectarea programului de lucru cu publicul

"În cursul verificării s-a constatat că solicitanții nu aveau acces în sediul CAS Dâmbovița la orele 15.30, deși toate casele județene au obligația, conform HG nr. 1723/2004, ca programul de lucru cu publicul să fie zilnic între orele 8.30 – 16.30, iar o zi pe săptămână între orele 8.30 – 18.30.

Totodată, analiza modului de îndeplinire a obligațiilor asumate prin contractul de management a dus la constatarea mai multor nereguli grave în activitatea de contractare și decontare a serviciilor medicale, eficiența scăzută a acțiunilor structurii de control din cadrul CAS precum și alte deficiențe care afectează, în ultimă instanță, persoanele asigurate", anunța, pe 6 februarie, un comunicat al CNAS.

Sursa foto: adevarul.ro

 

Image
Image
Image

Publish modules to the "offcanvas" position.