Image

CORONAVIRUS | Achiziție de medicamente și echipamente, în regim de urgență, pentru Spitalul Judeţean Târgoviște

CORONAVIRUS | Achiziție de medicamente și echipamente, în regim de urgență, pentru Spitalul Judeţean Târgoviște
Image
Ne vedem și pe Facebook!
Image
Rămâi conectat, cu Google News!

Autoritățile din Dâmbovița se mobilizează pentru a face față evoluției epidemiei de coronavirus. Consiliul Județean a decis, săptămâna trecută, să aloce fonduri pentru achiziții în regim de urgență.

După decretarea stării de urgență națională, președintele conducerea CJ Dâmbovița Alexandru Oprea a dispus alocarea sumei de 1.000.000 lei pentru achiziționarea, în regim de urgență, atât a unor medicamente, materiale sanitare, dezinfectanți, cât și a unor echipamente medicale (aparatură) necesare dotării secției de Boli Infecțioase a Spitalului Județean de Urgență Târgoviște (SJUT). Reprezentanții unității sanitare solicitaseră 10 monitoare funcții vitale, 15 injectomate, trei ventilatoare, un videolaringoscop și șase paturi pentru Terapie Intensivă.

"Materiale vor ajunge la SJUT în scurt timp, imediat ce vor fi livrate de către furnizorii abilitați", a anunțat Consiliul Județean.

Până vineri, în județ nu exista niciun caz confirmat de infectare cu noul coronavirus. Dâmbovița dispune de 54 de locuri în carantină, din care sâmbătă erau ocupate 38. Alte 1.004 persoane se aflau în autoizolare la domiciliu.

Președintele Consiliului Județean, Alexandru Oprea, a făcut un apel la dâmbovițenii "să trateze cu deplină seriozitate această situație și să dea dovadă de responsabilitate" și le-a recomandat "să înțeleagă importanța indicațiilor autorităților și să le respecte întocmai".

"În aceeași măsură, președintele Consiliului Județean Dâmbovița face apel și la organele abilitate în domeniul apărării și siguranței naționale, respectiv Inspectoratul de Poliție Județean Dâmbovița și Inspectoratul de Jandarmi Dâmbovița, să deruleze, în mod constant, acțiuni de verificare a respectării măsurilor de auto-izolare în rândul cetățenilor dâmbovițeni aflați în această situație", se arată în comunicatul transmis de CJ.

La nivelul instituției, au fost aplicate măsurile de prevenție dispuse de autoritățile naționale, fiind astfel sistate audiențele cu cetățenii până la sfârșitul lunii în curs. De asemenea, accesul în sediul instituției a fost restricționat pentru vizitatori, documentele fiind primite doar la registratură sau prin corespondență electronică. Mai mult, a fost decalat programul de lucru al angajaților și au fost anulate toate evenimentele care implică participarea unui număr mare de persoane.

 

 

Image
Image