CORONAVIRUS | Zeci de persoane de la un cămin de bătrâni din Răcari, testate pozitiv după ce o îngrijitoare care nu știa că este infectată a mers la serviciu

CORONAVIRUS | Zeci de persoane de la un cămin de bătrâni din Răcari, testate pozitiv după ce o îngrijitoare care nu știa că este infectată a mers la serviciu
Image
Ne vedem și pe Facebook!
Image
Rămâi conectat, cu Google News!

Mai multe persoane de la Centrul medico-social din localitatea dâmboviţeană Răcari au fost confirmate cu coronavirus şi internate la Spitalul de Infecţioase din Târgovişte, a anunţat, în noaptea de joi spre vineri, primarul Marius Caraveţeanu, după ce în unitate a fost demarată o anchetă epidemiologică. Testarea a fpst făcută pentru că o îngrijitoare a fost confirmată cu COVID-19. Femeia și soțul ei au fost testați pozitiv, dar aceasta fusese la serviciu în zilele precedente.

"Pe scurt: un cetățean solicită Ambulanta vineri seara, 10.04, din cauza stării de sănătate (febră, frisoane)! Este preluat și examinat la spitalul judetean! Este testat ptr gripa, rezultat negativ! Testat pentru Covid - rezultat in așteptare! Recomandat tratament și externat in aceeași seara ameliorat! Sâmbătă, duminica starea generală buna! Duminica 12.04, seara, este preluat de Ambulantă in urma finalizării testării ptr Covid - 19 fiind declarat pozitiv! Internat la spitalul de boli infecțioase Targoviste! Sotia lucrează in centrul Medico social și a fost prezentă la post pana in data de 09.04 fără simptome, fără vagă bănuială ca ar putea avea probleme de sănătate! Izolarea in centru s-a realizat in data de 11.04 in conformitate cu Ordonanta Militară 8/10.04! In acest moment persoanele testate pozitiv sunt preluate și internate la spitalul de boli infecțioase Targoviste! Mâine vor fi testați toți colegii aflați in izolare la domiciliu! ", a scris, pe Facebook, primarul din Răcari, Marius Caraveţeanu.

Numărul cazurilor confirmate până acum, în centrul din Răcari, ar fi în jur de 30.

Locuitorii orașului sunt alertați și pentru că fiul femeii infectate s-a numărat printre voluntarii care, alături de preot, în ziua de Florii, au împărțit credincioșilor crengi de salcie.

Sursa foto: romania-insider.com

 

Image