fbpx

Cu trei zile înainte de expirarea carantinei, la Pucheni, rata infectărilor este aproape triplă față de cea de la momentul instituirii măsurii

Cu trei zile înainte de expirarea carantinei, la Pucheni, rata infectărilor este aproape triplă față de cea de la momentul instituirii măsurii

Image
Image

Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, dr. Raed Arafat, a emis, săptămâna trecută, ordinul prin care se instituie măsura carantinei și pentru satul Lucieni din comuna dâmbovițeană cu același nume.  Aceasta este a doua localitate din Dâmbovița carantinată, în ultimele două săptămâni, ca urmare a creșterii riscului de infectare cu SARS-CoV-2. Datele transmise atunci de Prefectură arătau că, în Lucieni, rata infectărilor ajunsese la 3,67 cazuri active la mia de locuitori, în comună fiind 11 persoane testate pozitiv, în cele 14 zile anterioare instituirii măsurii. În două zile, indicatorul se apropia, deja, de pragul de 5 la mie.

Propunerea de carantinare a fost înaintată, marți, de Comitetul Județean pentru Situații de Urgență, iar ordinul emis miercuri. Carantina este valabilă până pe 10 martie, ora 12.00.

Cu o săptămână în urmă, și la Pucheni a a fost instituită carantina, la o rată de infectare de 4,16 cazuri active la mia de locuitori. În ciuda restricțiilor impuse în localitate încă din 18 februarie, săptămâna trecută, incidența cazurilor a trecut de 11 la mie.

Cea mai recentă raportare publicată de Prefectura Dâmbovița, de duminică, arăta că în Pucheni de înregistrează o rată a infectărilor de 11,28 cazuri active la mia de locuitori. Indicatorul, care se menține la acest nivel de câteva zile, a fost calculat în condițiile în care localitatea se află în carantină din 18 februarie. Din cei 1.684 de locuitori ai comunei, 19 sunt infectați cu SARS-CoV-2. Această situație este valabilă în condițiile în care măsura expiră pe 4 martie, însă, dacă rata cazurilor active se menține, carantina ar putea fi prelungită.

UPDATE - Prefectura Dâmbovița a transmis, luni, o situație actualizată conform căreia la Pucheni se mai înregistrează, luni, 12 cazuri active, iar noua rată a infectărilor este de 7,13 la mia de locuitori. 

În schimb, se înrăutățește situația la Lucieni, a doua localitate carantinată. Luni, aici erau 15 cazuri active, iar rata infectărilor urcase la 5 la mia de locuitori.

Sursa foto: Facebook/ Pucheni Dâmbovița

 

Image

Publish modules to the "offcanvas" position.