fbpx

Cultură de canabis descoperită la Butimanu. Patru persoane au fost reținute

Cultură de canabis descoperită la Butimanu. Patru persoane au fost reținute

Image
Image

Procurorii DIICOT Dâmbovița și ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul SCCO Dâmbovița au efectuat, duminică, 11 percheziții domiciliare, pe raza județelor Ilfov și Dâmbovița, la domiciliile unor persoane suspectate de săvârșirea infracțiunilor de trafic de droguri de risc și deținere în vederea consumului propriu de droguri de risc.

"Două grupuri infracționale, alcătuite din 9 persoane desfășoară pe raza județului Dâmbovița activități de trafic de droguri de risc și deținere de droguri de risc în vederea consumului propriu. Din cercetări au rezultat indicii că persoanele în cauză s-au aprovizionat cu droguri dintr-o cultură de canabis înființată ilegal pe raza localității Butimanu", a anunțat DIICOT.

25 de persoane au fost conduse la audieri, în urma descinderilor. Potrivit IJP Dâmbovița, patru au fost reținute, pentru 24 de ore, și astăzi vor fi prezentate Tribunalului Dâmbovița, cu propunere de arestare preventivă.

"La finalizarea perchezițiilor, polițiștii au indisponibilizat 106 plante ce făceau parte dintr-o cultură de canabis indoor și outdoor, 31.407de  lei, 20 de grame de cannabis, 5 grindere, 3 cântare electronice, 15 telefoane mobile, mai multe semințe de canabis, obiecte cu urme de materie vegetală, echipamente necesare creșterii și dezvoltării indoor a plantelor de cannabis, respectiv 7 lămpi, 6 drosere, 8 timere, aparat măsurare PH, 3 termometre, 3 filtre de aer, 3 extractoare de aer, 4 ventilatoare, 1 umidificator, 3 dezumidificatoare, 1 aparat aer condiționat mobil, o boxă audio", au mai precizat reprezentanții IJP.  

Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcția Operațiuni Speciale, iar activitățile au fost efectuate cu sprijinul jandarmilor din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Dâmbovița și Grupării de Jandarmi Mobilă „Matei Basarab” Ploiești.

Sursa foto: DIICOT - Poliția Română 

Image

Publish modules to the "offcanvas" position.