Cum se circulă, în acest weekend, în Bucegi, după viitura de zilele trecute

Probleme pe unele trasee din Bucegi, in weekend, din cauza viiturilor
Image
Ne vedem și pe Facebook!
Image
Rămâi conectat, cu Google News!

Polițiștii din Dâmbovița vor acționa, în acest weekend, în Bucegi, în zona Padina – Peștera, unde este în derulare festivalul cu același nume. Echipajele au fost suplimentate având în vedere problemele existente pe unele trasee, ca urmare a viiturii de marți dimineață.

Poliţiştii rutieri vor acţiona pe traseul de deplasare către Platoul Alpin Bucegi, pentru informarea conducătorilor auto şi prevenirea accidentelor sau a altor evenimente rutiere, a anunțat IJP Dâmbovița.

„Pe parcursul acestei zile, polițiștii din cadrul Serviciului Rutier Dâmbovița, alături de reprezentanți ai administratorului drumului județean 714, au efectuat verificări pe acest sector de drum, constatându-se că se poate circula în condiții de siguranță între kilometrii 22 (+900) - 24 (Cabana Bolboci), respectiv de la kilometrul 34 până la Stațiunea Padina-Peștera, astfel fiind dispusă deschiderea circulației rutiere pe aceste tronsoane de drum” menționează sursa citată.

În urma acelorași verificări, polițiștii de la Serviciul Rutier au dispus ca pe drumul județean 714, în continuare să se mențină închisă circulația rutieră între kilometrii 5 – 22 (+ 900 m), întrucât nu sunt întrunite condițiile necesare pentru a se circula în siguranță.

Avertisment pentru turiștii care urcă la Padina

În același context, Salvamont Dâmbovița a anunțat că traseul Tabăra Vânătorul - Cheile Orzei - Cheile Zănoagei - Zănoaga este închis până miercuri, 28 iulie 2021. “În urma vremii capricioase din ultimele zile, traseul a fost semnificativ afectat, podeţele fiind rupte, iar traversarea râului în trei porţiuni este imposibilă datorită brazilor căzuţi și a nivelului crescut al apei”, au avertizat salvatorii montani.

Încă de miercuri, președintele CJ Dâmbovița, Corneliu Ștefan, a anunțat că „se ajunge în cele mai bune condiții în Platoul Padina pe drumul de pe partea dreaptă a Lacului Bolboci”.

Image
Image