fbpx

Cuplurile cu vechime, din Aninoasa, premiate cu până la 1.000 de lei

Cuplurile cu vechime, din Aninoasa, premiate cu până la 1.000 de lei

Image
Image

Consiliul Local Aninoasa  adoptat, la începutul acestui an, o hotărâre privind acordarea unor distincţii și premii familiilor din comună care, în acest an, aniversează 25, 50 sau 75 de ani de căsnicie.

Potrivit documentului adoptat în februarie, cuplurile “cu vechime” din Aninoasa vor primi câte o diploma de fidelitate, dar și bani. Astfel, perechile ajunse la nunta de argint vor fi ajunse la nunta de argint vor primi câte 300 de lei, cele care celebrează nunta de aur – câte 500 de lei, iar cuplurile care aniversează nunta de platina vor fi premiate cu câte 1.000 de lei.

“«Diploma de fidelitate» reprezintă o distincţie civică acordată de către Consiliul Local al comunei Aninoasa, persoanelor fizice, ca însemn al iubirii trainice, încrederii în legământul sfânt al căsătoriei și respectului reciproc. «Diploma de fidelitate» și premiul alocat se acordă o singură dată familiilor solicitante, pentru fiecare perioadă de căsătorie neîntreruptă pe care cuplul o aniversează, pe bază de cerere. Acordarea «Diploma de fidelitate» și a premiilor instituite prin hotărârea consiliului local și reglementate prin regulamentul de acordare sunt ținute de îndeplinirea cumulativă a următoarelor condiții:

- familiile împlinesc 25 de ani de căsătorie neîntreruptă, 50 de căsătorie neîntreruptă sau respectiv  75 de ani de căsătorie neîntreruptă, în anul depunerii cererii;

- cel puțin unul dintre soți are domiciliul sau reședința în comuna Aninoasa, județ Dâmbovița;

- ambii soți sunt în viață la data depunerii cererii”, au stabilit aleșii locali.

Distincțiile și premiile vor fi acordate în baza cererii depuse personal de către unul dintre soți la registratura autorității publice locale cu cel puțin cinci zile lucrătoare înainte de data celebrării evenimentului, programată pe 15 mai, potrivit anunțului făcut vineri de administrația locală. Cererea trebuie însoțită de un dosar cu cerere tip, cărțile de identitate (C.I. sau B.I.) valabile la momentul depunerii cererii – original și copie, copie conformă cu originalul a certificatului de căsătorie/ traducerea legalizată a certificatului de căsătorie, în cazul în care aceasta a fost oficiată în străinătate și documentul original.

 

 

Image

Publish modules to the "offcanvas" position.