Dâmboviţa se află sub două coduri portocalii, de caniculă, dar şi de vijelii

Dâmboviţa se află sub două coduri portocalii, de caniculă, dar şi de vijelii
Image
Ne vedem și pe Facebook!
Image
Rămâi conectat, cu Google News!

Dâmboviţa este vizată duminică, alături de alte nouă judeţe din ţară, de două coduri portocalii de vrme rea, unul de caniculă, cu temperaturi prognozate de până la 41 de grade Celsius, şi unul de vijelii şi instabilitate atmosferică.

ANM a prelungit avertizarea de caniculă, emiţând pentru ziua de duminică un cod galben şi unul portocaliu, care cuprind toată jumătatea sudică a ţării, cu excepţia litoralului. Zona montană din Dâmboviţa se află sub cod galben, în timp ce restul teritoriului este vizat de codul portocaliu. Aici, potrivit ANM, valul de căldură se va intensifica, în general după-amiaza se vor înregistra valori termice de 38-41 de grade, iar noaptea nu vor coborî sub 20-22 de grade și prin urmare disconfortul termic va fi accentuat. Indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități.

Judeţul Dâmboviţa, vizat de două coduri portocalii

Separat, ANM a emis o avertizare de instabilitate atmosferică accentuată şi vijelii. Local în Transilvania, Moldova, iar mai ales spre seară și la începutul nopții în regiunile sudice vor fi perioade cu vijelii puternice (rafale de peste 90 km/h), frecvente descărcări electrice și grindină. Pe alocuri aversele vor fi torențiale, cantitățile de apă vor depăși 25...35 l/mp, iar în zonele montane izolat 40...50 l/mp, avertizează meteorologii. Codul portocaliu vizează şi judeţul Dâmboviţa.

În aceeaşi situaţie mai intră, total sau parţial, judeţele Brăila, Buzău, Prahova, Argeş, Vâlcea, Olt, Gorj, Dolj şi Mehedinţi.

Urmăreşte pagina de Facebook „Telegrama” pentru ştiri şi analize de ultimă oră!

Image