DÂMBOVIȚA. 13 permise de conducere reținute

DÂMBOVIȚA. 13 permise de conducere reținute
Image
Ne vedem și pe Facebook!
Image
Rămâi conectat, cu Google News!

Polițiștii dâmbovițeni au reținut 13 permise de conducere pentru viteză excesivă și au întocmit mai multe dosare penale pentru nerespectarea regimului rutier.

Vineri 3 februarie, în intervalul orar 09:00-17:00, polițiștii de la rutieră din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Dâmbovița au organizat o acțiune punctuală pentru prevenirea producerii accidentelor rutiere pe fondul nerespectării regimului legal de viteză ori a utilizării telefonului mobil la volan fără dispozitive de tip mâini libere.

Pentru neregulile descoperite polițiștii au aplicat 93 de sancțiuni contravenționale, dintre care 91 au fost pentru încălcarea regulilor de circulaţie pe drumurile publice, conform O.U.G. 195/2002.

Pentru nerespectarea regimului legal de viteză, polițiștii au aplicat 52 de sancțiuni contravenționale.

Valoarea amenzilor se ridică la 80.910 lei.

Ca măsură complementară, poliţiştii au reținut 13 permise de conducere pentru depășirea cu peste 50 de km/h a limitei legale de viteză.

În ultimele 24 de ore, în cadrul acțiunilor desfășurate pentru siguranța traficului rutier, polițiștii au întocmit mai multe dosare penale sub aspectul săvârșirii unor infracțiuni contra siguranței circulației pe drumurile publice.

La data de 3 februarie a.c., polițiștii din cadrul Biroului Rutier au depistat în trafic un bărbat în timp ce conducea un autoturism, pe bd. Mircea cel Bătrân, deși s-ar fi aflat sub influența băuturilor alcoolice. În urma testării cu aparatul etilotest, acesta a prezentat o alcoolemie cu o valoare de 0,87 mg/l alcool pur în aerul expirat.

De asemenea, polițiștii din cadrul Secției nr. 3 Poliție Rurală Butimanu au oprit, pe DN 1A, în localitatea Cornești, un autoturism condus de un bărbat de 31 de ani. În urma verificărilor efectuate, polițiștii au constatat că cel în cauză avea suspendată exercitarea dreptului de a conduce. Bărbatul a fost supus și testării cu aparatul etilotest, prezentând o alcoolemie cu o valoare de 0,80 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Un alt bărbat a fost surprins de polițiștii din cadrul Poliției Orașului Titu, în timp ce conducea un autoturism, pe str. I.C. Visarion, deși avea suspendată exercitarea dreptului de a conduce.

Sâmbătă 4 februarie a.c., polițiștii din cadrul Formațiunii Rutiere Moreni au depistat un bărbat, de 34 de ani, în timp ce ar fi condus un autoturism, deși ar fi consumat băuturi alcoolice. Find testat cu aparatul etilotest, acesta a prezentat o alcoolemie cu o valoare de 0,98 mg/l alcool pur în aerul expirat.

 Foto IJP Dâmbovița.

Urmăreşte pagina de Facebook „Telegrama” pentru ştiri şi analize de ultimă oră!

 

Image
Image