Dâmbovița a rămas fără locuri la Terapie Intensivă pentru bolnavii Covid. Doi pacienți au murit în timpul transportului către alte spitale

Dâmbovița a rămas fără locuri la Terapie Intensivă pentru bolnavii Covid. Doi pacienți au murit în timpul transportului către alte spitale
Image
Ne vedem și pe Facebook!
Image
Rămâi conectat, cu Google News!

Toate locurile la terapie Intensivă disponibile, în Dâmbovița, pentru pacienții Covid au fost ocupate, vineri, astfel că a fost nevoie de măsura transferului a trei pacienți în stare gravă la alte unități sanitare.

"Ca urmare a atingerii capacității maxime de internare pe secțiile de terapie intensivă a pacienților în stare gravă infectați cu noul Coronavirus, pentru îngrijirea și monitorizarea optimă a acestora, în cursul acestei zile, respectiv 3 iulie 2020, la nivelul Centrului Național de Coordonare și Conducere a Intervenției (CNCCI) a fost dispusă măsura transferului a 3 pacienți de la secția de Terapie Intensivă a unității spitalicești din Târgoviște către Spitalul Clinic Județean de Urgență Galați și către Spitalul Municipal Medgidia.

Transportul pacienților, intubați și ventilați mecanic s-a realizat cu un elicopter de tip Mi-8 aflat în dotarea Inspectoratului General de Aviație al MAI, format din echipaj medical UPU-SMURD București", a anunțat Departamentul pentru Situații de Urgență.

Din păcate, doi din cei trei pacienți nu au mai ajuns la destinație. Aceștia au decedat în timpul transferului.

Nu este prima dată când județul ajunge într-o situație limită. La izbucnirea focarului de la fabrica din Găești, mai mulți pacienți au fost internați în Prahova.

Dâmbovița avea, vineri, 625 de cazuri confirmate cu Covid-19, din care 24 de decese, fără cele amintite mai sus. Joi, în județ a izbucnit un nou focar, la Găești. "Ca urmare a testării bilunare profilactice a salariaţilor din cadrul Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi pentru Protecţia Copilului Dâmboviţa, la Complexul pentru Servicii Sociale Găești au fost testaţi toţi cei 60 de salariaţi, pentru 11 dintre ei, rezultatul primit astăzi, 02.07.2020, a fost pozitiv. Menţionăm că la acest moment, toate persoanele identificate pozitiv la testarea profilactică sunt asimptomatice. Direcţia de Sănătate Publică Dâmboviţa a dispus măsurile specifice şi anume:

-testarea în scop profilactic a celor 64 de beneficiari ai centrului;

-respectarea circuitelor funcţionale;

-distanţarea salariaţilor la fiecare schimbare a turelor de lucru;

-li s-a interzis salariaţilor să utilizeze în comun anumite spaţii;

-li s-a impus purtarea echipamentului de protecţie standard pe tot timpul activităţii;

-intensificarea operaţiunilor de curăţenie şi de dezinfecţie curentă;

-efectuarea dezinfectiei terminale.

Cele 11 persoane pozitive SARS-CoV-2 vor fi transportate la Secţia de Boli Infecţioase a Spitalului Judeţean de Urgenţă Târgovişte în vederea efectuării examenului de specialitate", a anunțat DSP Dâmbovița.

Ancheta epidemiologică este în derulare conform metodologiei de supraveghere a sindromului respirator acut cu noul coronavirus, actualizată în iunie 2020."

 

Sursa foto: DSU

Image
Image