fbpx

Dâmbovița are nevoie de mai multe locuri în spitale pentru pacienții Covid

Dâmbovița are nevoie de mai multe locuri în spitale pentru pacienții Covid

Image
Image

Autoritățile din Dâmbovița caută soluții pentru creșterea capacității în spitalele care primesc pacienți Covid, în contextul creșterii numărului de infectări din ultima perioadă.

O întâlnire pe această temă a avut loc, săptămâna trecută, între președintele Consiliului Județean Dâmbovița, Claudiu Ștefan, și managerii spitalelor din județ, urmărindu-se identificarea celor mai bune soluții astfel încât actul medical să nu aibă de suferit. Conducerea CJ a subliniat că este necesară găsirea de soluții în vederea creșterii numărului de paturi cu oxigen. Potrivit reprezentanților instituției, în prezent, se află în curs de finalizare lucrarea de extindere a instalației centrale de oxigen a Spitalului Județean de Urgență Târgoviște (SJUT) pentru Secția Pneumologie (etajele 1 și 3), astfel că SJUT are oxigen în rețea centralizată la toate paturile COVID-19 ca urmare a investițiilor finanțate de la bugetul județului.

„Am dorit să avem această întâlnire pentru a cunoaște care sunt capacitățile de primire ale secțiilor spitalicești din județul Dâmbovița care se ocupă de tratarea pacienților infectați cu SARS-CoV-2. După cum bine cunoaștem cu toții, ca și alte țări, România înregistrează o creștere a numărului de bolnavi. Aș vrea ca, în perioada următoare, să reușim să oferim un act medical prompt tuturor dâmbovițenilor. Multe cazuri din teritoriu ajung la Târgoviște, dar este esențial să existe pregătire din partea fiecărui spital orășenesc, astfel încât să poată trata cât mai mulți pacienți și să se evite astfel blocarea SJUT sau redirecționarea bolnavilor către centre din alte județe. Proiectele investiționale de la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Târgovişte, dar și de la spitalele orășenești au beneficiat și vor beneficia de sprijinul Consiliului Județean Dâmbovița pentru că este esențial ca toate unitățile medicale dâmbovițene să le asigure cetăţenilor cu probleme de sănătate condiţii optime de cazare şi tratament”, a declarant Claudiu Ștefan.

În Târgoviște funcționează trei secții Covid-19, la Spitalul de Boli Infecțioase din Târgoviște, Secția Ortopedie a Spitalului Județean de Urgență Târgoviște (în cadrul căreia sunt realizate urgențele medicale chirurgicale asociate COVID-19, ATI COVID-19, bloc operator COVID-19, sală de nașteri), și Secția Pneumologie. Ca spitale-suport COVID-19 funcționează unitățile sanitare din Pucioasa, Moreni și Găești.

Potrivit situației comunicate vineri de Prefectura Dâmbovița, în județ erau 25 de localități în care rata infectărilor depășise 3 cazuri active la mia de locuitori, printre acestea aflându-se și municipiile Moreni și Târgoviște. Cel mai mare risc de infectare era la Brănești, localitate cu o incidență de 8 la mie, conform aceluiași document. 15 localități din Dâmbovița aveau, vineri, o rată a infectărilor peste 4 la mie și se calificau, din acest punct de vedere, pentru impunerea de restricții de circulație și în funcționarea unor operatori economici pe durata weekend-ului. La Brănești, întrucât a fost depășită incidența de 7,5 la mie, restricțiile pot fi instituite pentru toată săptămâna.

 

 

Image

Publish modules to the "offcanvas" position.