Dâmbovițean reținut pentru mesajele publicate pe rețelele de socializare, în contextul protestelor anti-restricții. Ce îndemnuri a lansat acesta în mediul on-line

Dâmbovițean reținut pentru mesajele publicate pe rețelele de socializare, în contextul protestelor anti-restricții. Ce îndemnuri a lansat acesta în mediul on-line
Image
Ne vedem și pe Facebook!
Image
Rămâi conectat, cu Google News!

Un bărbat de 39 de ani a fost depistat, marți, audiat, iar apoi reținut pentru 24 de ore, fiind cercetat pentru instigare publică, în urma mesajelor publicat în mediul on-line, în contextul protestelor anti-resticții derulate în marile orașe ale țării.

“Polițiștii din cadrul Serviciului Investigații Criminale, la data de 29 martie a.c., s-au sesizat din oficiu și au întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de instigare publică, fapta prevăzută de art. 368 din Codul Penal.

Din cercetările efectuate, polițiștii au stabilit faptul că, în zilele de 28 și 29 martie a.c., un bărbat de 39 de ani, în contextul protestelor organizate împotriva măsurilor impuse pentru limitarea infectării cu virusul Sars-CoV-2, ar fi postat pe o rețea de socializare mai multe mesaje prin care ar fi instigat la acte de violență împotriva forțelor de ordine, la acte de distrugere a unor bunuri, precum și la nerespectare a măsurilor impuse pentru combaterea efectelor pandemiei de COVID-19.

Pe parcursul zilei de ieri, 30 martie, polițiștii au pus în aplicare un mandat de aducere, persoana în cauza fiind condusă la sediul Poliției pentru audieri.

Totodată,  fata de bărbat a fost dispusă măsura reținerii pentru 24 de ore, urmând ca pe parcursul acestei zile să fie prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Târgoviște”, a anunțat IJP Dâmbovița miercuri dimineață.

Polițiștii continuă cercetările sub coordonarea procurorului  de caz, urmând ca la finalizarea acestora să se propună soluţie prin unitatea de parchet competentă.

 

 

 

Image