Daune de 33.000 lei pentru o femeie al cărei logodnic a fugit cu altă fată

Image
Ne vedem și pe Facebook!
Image
Rămâi conectat, cu Google News!

Sentință inedită în cazul unui tânăr din Bucureşti, care a fugit cu o altă femeie la sfârşitul petrecerii sale de logodnă. Bărbatul a fost obligat să plătească fostei sale iubite despăgubiri materiale de 33.000 de lei și daune morale de 1.000 de lei. Decizia a fost luată de Judecătoria Răcari, din Dâmbovița, si poate fi contestată cu apel.

În cererea de chemare în judecată, logodnica părăsită a povestit magistraţilor că pentru petrecerea cu ghinion, care a avut loc pe 18 august 2017, ar fi facut cheltuieli de aproape 40.000 lei, relatează România TV. Evenimentul a fost unul fastuos, cu peste 200 de invitaţi, care au dat şi darul, ca la nuntă. Dimineatţa, la sfârşitul petrecerii, viitorul mire ar fi devenit agitat şi distant, a plecat motivând că se duce să strângă cortul dar nu s-a mai întors la iubita sa. Părinţii i-au transmis vestea: bărbatul a plecat cu o altă fată.

El a prezentat la proces o altă variantă, argumentând că decizia de a se căsători fusese una pripită şi că ruperea logodnei ar fi fost convenită de comun acord.

Din punct de vedere al Codului civil, logodna este promisiunea reciprocă de a încheia căsătoria, iar încheierea logodnei nu este supusă niciunei formalităţi şi poate fi dovedită cu orice mijloc de probă. Codul civil mai prevede şi faptul că persoana care rupe logodna în mod abuziv poate fi obligată la despăgubiri pentru cheltuielile făcute sau contractate în vederea căsătoriei, în măsura în care au fost potrivite cu împrejurările, precum şi pentru orice alte prejudicii cauzate.

Image